Ha ivartalanítanád, akkor ettől a szokásától megválna, mert a kandúrok a herélt macskákat általában békén hagyják, hiszen már nem vetélytárs az ivarérett nőstényekért vívott harcban.
Lehet, hogy eddig minden verekedést seb nélkül megúszott, de ez nem lesz mindig így. A sebek pedig elfertőződhetnek és nagy baj lehet belőle, pláne, ha nincs beoltva...
2011. aug. 29. 21:26
22/35 anonim válasza:
így van Utolsó! a miénk eltűnt egyszer, majd két hónap múlva csak hazajött, tele sebekkel, alig volt rajt szőr...szörnyű volt, de KisiKandúr már jól van, bár azóta is veszekedik más macskákkal, kitépik egymás szőrét, de azóta nem tűnt el ilyen hosszú időre.
2011. aug. 29. 21:46
23/35 anonim válasza:
Ha a macskád verekszik, máris rontja a statisztikákat, egy csomó halálos betegséget összeszedhet, ivartalanítsd!
2011. aug. 30. 01:27
24/35 anonim válasza:
mért tenném? már hét éves és néha megsérül, ennyi. egyébként egészséges és nem egy kismacskát köszönhetünk neki, akik nagyon aranyosak és kicsit perzsás beütésűek. de mivel perzsa-kaverék, sokkal nagyobb az átlag házimcskáknál, így nem feltétlenül macskákkal verekszik, hanem kutyákkal is, a házimacskák úgymond 'tisztelik' és tartanak a mérete miatt tőle.
2011. aug. 30. 03:04
25/35 anonim válasza:
Anyám.... nem is most kellett volna, hanem még fél évesen, remek, Magyarország állattartási kultúrája megint megmutatkozott. Ennél már csak az lenne jobb, ha oltva sem lenne, meg féregtelenítve...
2011. aug. 30. 14:19
26/35 A kérdező kommentje:
Minden meg van neki...oltás meg ilyesmi fontos dolgok...a macskám nem túl sokat verekszik de ha verekszik is akkor mindig a másik cica kap ki...
2011. aug. 30. 16:09
27/35 anonim válasza:
Nem csak azon van a hangsúly, hogy verekszik és ő kerül ki győztesen, de ha ivartalanítva lenne, nem is csavarogna el annyit, vagyis nagyobb lenne a valószínűsége, hogy nem üti el az autó, hogy nem mérgezik meg és hogy nem szed össze betegséget, nyavaját, mert ugye, az oltás sem véd 100%-osan. :)
2011. aug. 30. 16:30
28/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a jó tanácsokat! :D
2011. aug. 31. 08:36
29/35 anonim válasza:
el olvastam a válaszokat :) remélem sokáig fog élni a cicád :) nekem is van egy 1 éves ivartalanított kandúrom,( teljes mértékben támogatom az ivartalanítást) , bár én elég viccesen jártam vele :)Erdő mellett lakunk, és egy viszonylag forgalmas út húzódik köztünk és az erdő között, gondoltam, ha ivartalaníttatom akkor nem lép meg, kisebb lesz az esélye, hogy elüti egy autó, nem fog verekedni a szomszéd macskákkal,hát erre az én drága cicám, műtét óta ugyanúgy, vagy még inkább csavarog, az erdőből jár haza minden nap,bár látványosan fél az autóktól, szomszéd macskákkal nem verekszik, hanem inkább a kutyákkal :) meg emberre is támad, de imádom :)
2011. szept. 20. 00:47
30/35 anonim válasza:
Ja, kérlek, egy erdő az sok felfedeznivalót rejt magában még egy ivartalanított macskának is.
Véleményem szerint ezt a "nem csavarog el"-t úgy kell érteni, hogy nem hajtja már a vére a nőstények felkutatására, de azért ami érdekes, az érdekes:) A vadászösztön sem múlik el nyomtalanul:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!