Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lehet-e a cicám karmaival...

Lehet-e a cicám karmaival vmit kezdeni?

Figyelt kérdés
4 hónapos kis kandúrom van. Előtte is volt macskám, s azzal nem volt gond. Ő viszont nem tudja használni karmok nélkül a mancsait. Szall akár mennyire gyöngéden akar hozzám érni, mindig belém ereszti a körmeit. Ha vki tud rá vmilyen hatásos módszert, h hogyan szoktassam le erről, akkor kérem,segitsen! Vagy idővel kinövi ezt a szokást? V reszeltessem le a karmait? :(
2011. aug. 23. 18:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ha benti cica nyírd le a végét karomvágóval, ill vidd el az orvoshoz h mutassa meg h kell, nehogy belevágj az érbe!

Ha kijárós, nincs mit tenni, tűrni kell!

2011. aug. 23. 18:10
 2/11 A kérdező kommentje:

Kijáros macsek, szall tűrnöm kell...:(

Köszi a választ!

2011. aug. 23. 18:11
 3/11 anonim ***** válasza:
Akkor sajnos igen. Esetleg megpróbálhatod egy kaparófával, hátha lekoptatja magának valamennyire rajta!
2011. aug. 23. 18:20
 4/11 anonim válasza:

Ha a helyébe lennék és lenyírnák a karmaim az akaratom ellenére én szétszednék valakit.

Na de félretéve:

Figyelj kérdező. Vagy kinövi, vagy nem. De semmiképp nem oldhatod meg a problémát ha nem teszi anélkül, hogy neki ne tetszene. Vagy neked kell magaddal kezdeni valamit, hogy kibírd a karmolászást. :D

2011. aug. 23. 18:31
 5/11 A kérdező kommentje:

Majd felcsapok mazochistának! XD

Viccet félretéve, fákon mászkál meg minden,de úgy tűnik ettől még nem kopik eléggé. Szall macskakarmolásra vagyok itélve...:(

köszi a válaszokat!

2011. aug. 23. 18:36
 6/11 anonim ***** válasza:
18.31Azzal h lenyírom a karmaikat még megmaradnak csak a végük éesz tompa. Tud vele mászni meg kapaszkodni ugyanis a laminált bútorokba a hegyeset se tudja belecsákányozni! Különbség: nem szedi dzét a fotelt, nem fj annyira ha végigrohan rajtam. Mindenki boldog. Ők is. Már megszokták a procedúrát, és nincs vele semmi gondjuk. Amikor már túl hosszú akkor jelez is nekem h vágjam le, szenved dörgölőzik a szőnyegbe és nyújtogatja felém a mancsát, és ráadásul csak ekkor kaparássza a bútort is. Én veszem a jeleket és lenyisszantom. Tulajdonképpen a kaparófán is ezt csinálná, h koptatná a karmait, csak hát tesz rá nagy ívben, illetve tesznek mert már ketten vannak.
2011. aug. 23. 18:42
 7/11 anonim ***** válasza:

Kinti macskának, ha levágod a végét nem tud mászni. Lehet, hogy tud, de nem fogja vigasztalni a gazdáját, hogy csak kicsivel volt ügyetlenebb, mikor elkapja egy kutya mert nem volt elég ügyes a visszavágott körmök miatt és nem tudott elég gyorsan felpucolni valahova.

Itt ugyanis egy kinti macskáról van szó, nem egy olyanról, ami bent laminált dolgokon közlekedik.

2011. aug. 23. 23:21
 8/11 anonim ***** válasza:

"Szall akár mennyire gyöngéden akar hozzám érni, mindig belém ereszti a körmeit."

A macska akaratlagosan húzza be a karmait.

ezt érted??

Ha igen, akkor gondold át azt, amit eddig nem volt időd!

2011. aug. 24. 00:22
 9/11 anonim ***** válasza:
23.21 de mivel írtam, h ez csak benti macskáknál alkalmazható, ezért a vita teljes mértékben fölösleges.
2011. aug. 24. 13:40
 10/11 A kérdező kommentje:
00:22 Lehet,h igazad van,es nem vagyok jo gazid, de a macskam nem csak engem karmol,hanem mindent es mindenkit,akihez hozzaer. Akkor mit is kell atgondolnom???
2011. aug. 24. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!