Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek a cicámmal most?

Mit tegyek a cicámmal most?

Figyelt kérdés
Van egy cicám akit tavaly télen hoztunk el a mamájától (most lesz két éves) de túl hamar választották el az anyjától, pedig mi még akartuk, hogy maradjon, de erőltették. Aztán én mondtam anyának, hogy cumiztassuk és adjunk neki laktózmentes tejet ahogy az előző cicánkkal tettük, mert ő is szopizott az ujjunkal, pólonkkal stb.. de aztán azt gondolta, hogy nem kell. Aztán a cica amikor lefeküdtem aludni mindig oda jött és rámászott a lábamra és lny macskának nézte. (amikor már ivarérett volt) Aztán kiheréltettük, mert ez nagyon rossz élmény volt nekem és egyébként se akartuk, hogy "fiú" maradjon. Aztán teltek a napok, de nagyon vad volt. (Már a kiherélés előtt is ugyan) Mindig amikor elmentem mellette akkor felugrott rám, és több centis vérző sebek lettek rajtam mindig. És ráadásul fiú is én pedig lány cicát akartam. És szeretném valakinek odaadni, anyukám azt mondta hogyha nagyon nem szeretném akkor altassuk el, de azt nagyon sajnálnám még akkor is ha nagyon sok fájdalmat okozott. :( Jah és az előző cicáimat azért kelett odaadni mert kistesóim születtek de már nagyok. És olyan cicót akartam aki doromból és ödebújik, velem alszik, stb.. de ő még a másfél év alatt kb csak egyszer doromból, amikor elhoztam az anyukájától :( És nem lehet megsimizni se, mert akkor mindig megtámad :( Mit tegyek? :(
2011. aug. 23. 09:21
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
15:45 Kössz hogy felfogtad a kérdés lényegét. Direkt megmondtam, hogy nem akarom elaltatni!!
2011. aug. 24. 22:02
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

ln a helyedbe próbálkoznék tovább! annyi macskád lehet még az életben! gondolj bele, hogy ha sok idő is telik el, de milyen jó lesz visszagondolni pár év múlva, hogy őt te szelídítetted meg.. ne add fel!

mi több macsekot is befogattunk már, általában nem voltak szelídek, de kajával mindent el lehet érni, előbb vagy utóbb! kitartást kívánok nektek! :)

2011. aug. 26. 20:02
 13/18 anonim válasza:

Ugyanazt tudom mondani, amit az elöttem szólók mondtak: szelidítgesd, simogasd.

Egyébként meg van olyan családtagod, aki nem szereti, gyűlöli a cicádat, esetleg elkergeti, belerúg, ha a közelébe megy? Mert ha van, akkor ez egy természetes reakció. Az én pár hónapos kiscicámat nem rég hoztuk el, és a 2. napon a húgom ment ki a teraszra, a cicus hozzádörgölőzött a lábához, hugi pedig elbotlott benne, és ráesett a macskára. A cica elrohant, átmászott a kerítésen és nem jött vissza estig, amikor hazajött, akkor pedig megkarmolt, mikor meg akartam simizni. Igaz, az én cicám másnap már jóban volt velem. :)

A kaja fontos dolog ennél a "szoktatásnál". Emeld ki a szemében, hogy tőled kapja az ételt, te táplálod

2011. aug. 26. 20:58
 14/18 anonim válasza:

bocs véletlen elküldtem

Azt akarom még mondani, hogy ez az Animal Planetes műsor jó ötlet :)

2011. aug. 26. 21:02
 15/18 anonim ***** válasza:
Semmiképpen se altassátok el!Régen nekem is volt egy macskám aki ugyan úgy előbb lett elválasztva,de ez nem számít,ő is mindig karmolt ha elmentem mellette ha megsimogattam,pedig volt neki egy jó nagy kertje és soha nem szidtam le hogy ezt nem kéne meg semmi ezért ő nyugodtan csinálta tovább,meg kell őt nevelni,egyszer mikor megkarmolt már okosabb voltam és rá ütöttem a fejére,hogy ezt nem szabad,azelőtt soha nem volt megütve,háát elhiheted nagyon meg volt illetődve:DAzt hiszem h utána már nem nagyon voltak gondok,esetleg te is csinálhatod ezt hogyha megtámad akkor üssél rá a fejére de ne erősset!Csak épp akkorát ami nem tetszik neki,nem kell mindenképp fájjon neki.Sok sikert!!És ne add fel!!
2011. aug. 27. 01:37
 16/18 anonim ***** válasza:
vagy esetleg a grabancánál megfogod és megrázod,és ha engedi vágd le a karmait de óvatosan!Mellesleg az én macskám sosem kóborolt el,ha kimentem vele az utcára tökre félt és erősen kapaszkodott,nem tudott tetőre kerítésre semmire se felmászni de én csak örültem neki:))(de lehet h csak nem akart)
2011. aug. 27. 01:49
 17/18 anonim ***** válasza:

Kend be magad macskamentaval.

Ne adj neki enni egy napig.

2011. aug. 28. 00:41
 18/18 anonim ***** válasza:
ez hülye ötlet volt...
2011. aug. 28. 00:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!