Szeretném megfürdetni felnőtt macskámat. Nemtudom, hogy csináljam? Nem vagyok tapasztalt macska fürdető még sohasem fürdettem cicát. Nagyon fél a víztől a cicám Bogyó és félek hogy menet közben belém harap, megkarmol. Hogyan, miben fürdessem meg?
Lehetni lehet vödörben, de akkor legyen másik edény odakészítve, amiben tiszta víz van, és leöblítheted, úgy hogy ráfolyatod a vizet. A két mellső lábát engedd hogy kitegye a vödör peremére
De ennél még a mosdókagylós megoldás is jobb lenne.
Ja és ilyen körülmények között csakis jó időben fürdesd!
Tudom, nem az volt a kérdés, de ha nem muszáj, szerintem inkább ne fürdesd meg.
A cicusok rengeteg időt töltenek mosakodással és a szőrüknek is van természetes öntisztuló képessége. A cicák nagyon tiszta állatok, normális esetben nem igényelnek fürdetést.
nagy meelegekben és is a teraszon egy kisvödörrel és egy szivaccsal a kezemben kezelem meg a pihegő (van, amikor a nyelvük is kilóg :)
cicáimat.
nagyon jól tűrik, sőt élvezik, de ez csak a hűtésükre alkalmas.
ha valami atka, vagy bolha miatt kell megfürdetni, az más.
akkor a folyadéknak el kell lepnie őket, csak úgy hatékony.
az már nehéz eset cicuséknál...
Kedves utolsó előtti.
Az én cicámnál működött, mind a 2-nél, pedig az első egy igazi vadorzó volt. Mikor meglátta az állatorvost, felborított mindent, lerántotta a szállítóládát és kirohant!
De csak addig volt rettegés az állatorvosi vizsgálat és oltás, amíg nem láttuk ezt a módszert az Animal Planeten. Azóta fürdetésnél és a vizsgálatoknál egyaránt alkalmazzuk.
Ha van cicád próbáld ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!