Mit csináljak, hogy a macskám ne essen ki a 3. emeleti ablakon?
Sajnos meggátolni nem tudod és megnevelni sem, ők ösztönösen ugranak minden után, ami repül, ez a vadászösztön.
A tesóm a 4. emeleten lakik, teljesen berácsoztatta (esztétikusan) az erkélyét, macskabiztos lett, így kijárhat a cica, és imád kint lenni. De ugrál és nagyon figyeli a repülő bogarakat, madarakat. Ha nem tudod megoldani, semmiképp ne engedd ki.
A 4-en lakunk, erkély is van, sőt, madarak is bosszantják, de nem ugrik:), pedig nincs rácsozás.
Van, amikor kiül az ablakpárkányra, attól feláll a szőr a hátamon, azonnal lecsalogatjuk, jobb a bukóra állított ablak.
nem hiszem, hogy leesne, a macskáknak jó az egyensúlyérzékük!mondjuk attól függ, milyen macskád, van, pl. egy ismerősömnek a macskája átment a szomszédba....de sztem nyugodtan kiengedheted a macskád, ha nem bízol benne, akkor vagy rácsozd be az erkélyt, vagy vigyázz rá...
jobbat nem tok...
Én megcáfolom az eddig írtakat. Az én fél éves cicám túlugrott az ablakon a nagy lendülettől (panel második emelet) és leesett a betonra. Azonnal vittem az állatorvoshoz, megröngenezték és sajnos gerincvelő probléma adódott. Lebénult a hátsó két lába. Egy ismerős azt javasolta, hogy próbáljuk meg gondozni, mert előfordul, hogy helyre jön. Egy évig pelenkázva volt, mert nem tudta tartani a vizeletét, székletét. Sajnos nem jött helyre. Pár hete elaltattattuk, ami miatt azóta is lelkiismeret furdalásom van.
Vigyázz a cicádra nagyon, mert nem lehet kiszámítani, hogyan esik, ha leesik. Szúnyoghátót is rakhatsz az ablakba.
Mi az első emeleten lakunk, pont a körútra néz az ablak. egy párszor átment a cicám meglátogatni a szomszéd kandúrt.
Amúgy a szomszédoméknak az előző cicája nem egyszer esett le az erkélyről. Utoljára amikor leesett terhes volt már nem emlékszem, hogy mi lett a kiscicákkal.Nálunk amikor nyitva van az ablak ki sem megyek a szobából vagy becsukom.
19:12-nek
Tied szeleburdi kölyökcica volt még, amikor túlugrott. Ilyenkor valóban nagyon oda kell figyelni rájuk, de szerencsére később megkomolyodnak, óvatosabbak, ügyesebbek lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!