Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Félek az új kiscicától! (? )

Félek az új kiscicától! (? )

Figyelt kérdés

Férjemmel vettünk (tenyésztőtől) egy kiscicát. Minden rendben van vele, nagyon aranyos, kedves, bújós. Viszont én szabályosan rettegek tőle. Ez az miatt van, hogy a kiscica érkezése előtt volt egy ugyan ilyen fajtájú cicánk és ő rendszeresen megtámadott minket. A kiscica nem hasonlít rá, de ha csak meglátom egyből a régi cica ugrik be, de olyankor is nem a szép emlékek, hanem az amikor támadott. Többször is kerültem miatta kórházba kisebb-nagyobb sérülésekkel, a férjemnek is van tőle egy nagyon csúnya hege az oldalán, tehát nem csak engem támadott. Persze simogatom a kiscicát, játszok vele, etetem, szeretgetem, de képtelen vagyok vele egy szobában lenni, ha csak én vagyok ott.

Már 1 hónapja van itt a cica, de sajnos nem javul a félelmem. Nem szeretnénk megválni tőle mert tényleg irtó aranyos, de rendesen kiver a víz, ha csak meglátom őt. A férjem hamar túltette ezen magát, de félek, hogy ez a cica is meg fog támadni.

Hogyan érhetném el, hogy ne féljek tőle?

2011. aug. 7. 15:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Gondolj rá, hogy ez nem ő. Itt nem kell más, csak a tudatosítás. Ez nem ugyanaz a cia, gondolj arra4 A vselkedésére. Amúgy meg próbálj valahogy közelebb kerülni hozzá, először a férjed mellet próbálkozz. Ha benti, akkor tévézni hármasban, aztán jöhet a tévvézés v. olvasás kettesben, ilyenek.
2011. aug. 7. 15:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Milyen fajta cica?
2011. aug. 7. 15:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez annyira furcsa. :-D Ne haragudj, nem kinevetlek, csak egyszerre két dolog is van, amit nem értek. 1. Hogy lehet olyan sérüléseket szerezni egy cicától, hogy TÖBBSZÖR is kórházba kerülj (még az egy alkalom is érdekes lenne, nem hogy sorozatban...), 2. hogyhogy vettetek még egy macskát, ha az első ennyire kikészített?

A kérdésedre a válaszom: sztem csak az idő tudja elmúlasztani a félelmet. Minél inkább megbarátkozol a cicával, annál kevésbé fogsz félni tőle. Ha pedig karmolna (akár játékból, akár mérgében), koppints határozottan az orrára. Muszáj még kölyökkorában megnevelni, különben elkanászodik és később nehéz lesz bánni vele.

2011. aug. 7. 15:53
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Maine coon cicáról van szó:)

Úgy sikerült többször is kórházba kerülni, hogy a cica nem kölyökkorában került hozzánk és ideggyenge volt. Bármilyen előzmény nélkül képes volt megtámadni minket. Nagyon agresszív volt szegény és komoly sérüléseket tudott okozni nekünk. Sokszor próbált kiharapni belőlünk darabokat és ilyenkor nagyon csúnya sebeink lettek. És ezért kellett kórházba mennünk. Volt amit 4 öltéssel varrtak össze a karomon.

Persze próbálok vele barátkozni, de eddig még nem tapasztaltam sajnos javulást.

2011. aug. 7. 16:01
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez a cica nem a régi! Nyugodj meg és szeretettel közeledj hozzá , meglátod egész máshogy vogsz érezni iránta.
2011. aug. 7. 16:11
 6/10 anonim ***** válasza:

Már nem azért de akármekkora egy macska, te erősebb vagy nála. Én szeretem az állatokat de ne ők irányítsák már az életünket. Nem hiszem el, hogy nem tudtad volna erővel megakadályozni, hogy bántson...

A mostani kiscicának meg semmi köze az előzőhöz. Ezt csak te tudod magaddal megértetni.

7/10 anonim ***** válasza:
Pedig az milyen gyönyörűűű! Előbb-utóbb én is szerzek egyet :)
 8/10 lindcy válasza:
58%
igaza van az egyik valaszolonak. ez nem a retteges foka, hogy szembe kell szallnod a felelmeiddel. ha mar egy cicaval ennyi bajod volt... minek vettel ujat? raadasul ugyanolyat? es ha mar az elejen is feltel tole, miert nema adtad el?
2011. aug. 7. 17:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Én a helyetekben más fajtát vettem volna pont ezért, de ha már így alakult: szerintem kérd meg a férjed h hagyjon egy szobában a cicával de úgy h ő ott van a másikban. Csak ülj le a padlóra, és várd h a cica odamenjen hozzád. Tehát maradj vele kettesben de úgy h azért nem vagy teljesen kettesben vele, érted? Sok sikert!
2011. aug. 7. 23:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Tegyel a nyakaba masnit. Azert, hogy a tudatalattid is kepes legyen elkuloniteni a ket allatot.

Marmint azert, hogy ne hasonlitson, hanem a kulonbozoseget eszleld.

2011. aug. 7. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!