Hogy irtsam ki a bolhát egy két hónapos kiscicából?
Már matador és mindenféle ampullát használtunk amit persze szabad egy ilyen picinek. Spotot nem tudom, hogy szabd-e, mert a kiskutyámnak vetünk és az hatott, de 2 kilótól lehet csak cseppenteni a nyakára és a farktövéhez!
SÜRGŐS!
Fürdesd meg, ma jó idő van, legalábbis nálunk.
A helyét meg kezeld le bolhairtó szerrel, állatpatikákban lehet kapni.
Pont most "lett" egy ilyesmi korú kiscicánk. Elég sok bolhát és bolhaürüléket találtam benne. Felhívtam egy állatorvost, aki neostomozan-t javasolt. Az előírt hígításban egy virágspriccelőből permeteztem a cica bundájára, bele is dörzsöltem. A fejét és a füle tövét egy kis vattával kentem be. Ez fontos, mert a vérszívók a cica fejére menekülnek. A bolhák egyből rosszul lettek, néhányat még el is kaptam és szétnyomtam, mert nagyon viszketett a cicának. Egy kicsit fázott a macsek, de a napon gyorsan megszáradt. Estére szép tiszta lett a szőre.
Szerintem kinti cicáknál számítani kell arra, hogy ismételni kell a kezelést. Azt nem tudom, milyen gyakorisággal szabad anélkül, hogy ártana. De ez a szer nagyon hatásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!