Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Eltűnnek a macskáink! De...

X) kérdése:

Eltűnnek a macskáink! De mégis hová, könyörgöm?!

Figyelt kérdés
Szóval nem csak tőlünk, innen az utcából másnak is eltűnt macskája.. barátnőmnek is meg a szomszédunknak is tűnnek elfelé a macskái. Gondoltunk arra is hogy elütik őket az autók (mert elég forgalmas úton lakunk) de nem találtunk maradványokat sehol. Kezdek arra a szörnyű felismerésre jutni hogy valami elvetemült állat befogja a macskáinkat és hagy ne gondoljak bele hogy mit csinál velük. Szerintetek?
2011. júl. 30. 22:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
sztem meg nem szólnának a szomszédok ha a kutya tépte vna őket szét..inkább elkussolják.
2011. júl. 30. 23:03
 12/22 anonim válasza:
Az is lehet, hogy a környéken valahol patkányméreg van kirakva, esetleg valamilyen nagyobb ragadozó jár a környéken. Nálunk pl egyre több róka kóborol. Nekünk 3 kiscicát szerintem a szomszéd kutyája fojtott meg de persze ők nem láttak semmit.
2011. júl. 31. 00:11
 13/22 anonim ***** válasza:
Biztos hogy valaki oli oket... Jellemoen hurokkal, aztan elassa, vagy kidobja. Valaki aki galambot tart van a kornyeken? Kicsit jobban korul kene nezni, aztan ha megvan hogy ki volt, szepen este megrugdosni. Az az egyetlen, ami hasznal...
2011. júl. 31. 16:00
 14/22 anonim ***** válasza:

sztem sajnos legnagyobb eséllyel valami beteg lelkű ember lehet...

kutyák, meg autók miatt azért nem tűnnének el sorozatban a macskák..

2011. júl. 31. 17:48
 15/22 A kérdező kommentje:
Régebben lakott egy hapsi pár háznyira aki lőtte őket sörétes puskával úgy kellett belőlük kioperálni a golyókat. Na hát ő volt talán az első ember akit megütöttem úgy tiszta erőből.. De már elköltözött. Az utcában meg szinte mindenkinek van állata és állatszerető emberek ezért is csodálkozom..
2011. júl. 31. 23:08
 16/22 anonim ***** válasza:

Félek én is, hogy egy beteg ember fogta be a cicákat!:(

Amikor még fiatalka voltam (9 éves ), volt egy balfék szomszédunk. Látszólag ő volt a minta szomszéd, emellett sokat játszott velünk. Ilyen "box" szerűben ami kb. 3m magas volt, Doberman kutyust és egy Dán Dog-ot tartott!

Miatta még most is sírok, és lelkileg kivagyok, ha visszaemlékszem arra a pillanatra amikor megláttam a box előtt kezében a cicámmal. Volt 3 cicánk, mind a 3 egy tündér! Játékosak voltak, imádták a hasukat, és amint leültem szaladtak az ölembe.

Az első cicám amikor eltűnt arra gondoltunk talán csak nőcsábászkodik, de 2-3 hónap után érezte már többé nem látom. :( A második cicám amikor eltűnt, egy "másik" szomszédunkra gyanakodtunk szüleimmel, mert megfenyegetett, ha még 1x átsétál a kertjükön valamelyik cicánk, azt megmérgezi!

Aztán egyik nap játszottunk páran a házunk előtt, majd amikor hazamentek a barátnőim, pár háznyira elkísértem őket. Hazafelé teljesen véletlenül a fák között megláttam amint a kutyusok boxába bedobja a cicámat! Szaladtam üvöltve, sírva haza édesanyámhoz aki egyből átment és kérdőre vonta, mit képzel az a kis ****! Sokáig csak sírtam és rémálmaim voltak. Még néha most is álmodom a cicáimmal és azzal a szörnyű nappal amikor a cicámat láttam megkínozni.

Hogy mi lett a következmény? Semmi! Megígérte többet ilyet nem csinál ilyet (persze...).

Igazából az a szörnyű, hogy bár én mindenkiben a jót keresem, de az ilyen embereknek azt kívánom, hogy várjon rájuk ugyan ez a halál! Sohasem fogom elfelejteni az én édes cicáimat, és hogy milyen rossz emberek vannak a világon! Az a szörnyű, hogy azok a legrosszabbak akiken nem is látszik! Remélem amikor itt lesz az ideje annak a mocsoknak, ott fognak állni a cicáim a halál kapujába és szétmarcangolják.

2011. aug. 1. 03:53
 17/22 anonim ***** válasza:
75%

Komolyan nehéz felfognom azt hogy ha a kedves gazda tudja hogy 1. forgalmas út mellett laknak 2. veszélyes kutyák vannak a környéken akkor MI A FRANCÉRT KELL A MACSKÁT KIENGEDNI SZABADON KÓBOROLNI???

Pláne azután hogy már 1-2 macska eltűnt!

Kívánom hogy száradjon le a keze annak a féregnek aki egy állatra kezet emel, de a kedves gazdának is, aki a nemtörődömségével és tudatlanságával részlegesen hozzájárul a baj bekövetkezéséhez!

Kérdésedre a válasz: hova tűnhetnek? Vagy valaki befogdossa őket (amibe jobb bele se gondolni), vagy esetleg valami állat kapja el őket. Élek a gyanúperrel hogy vidéki vagy, ott meg aztán van mi8nden, főleg ha erdő is van a közelben. Egyetlen megoldás van erre: ha kedves a még megmaradt macskáid élete, akkor szépen beviszed őket a házba, építesz egy kifutót, vagy macskabiztos kerítést, és nem engeded őket szabadon kóborolni. Mert a továbbra is hagyod, borítékolom hogy nem sokáig lesz macskád!

2011. aug. 1. 09:33
 18/22 A kérdező kommentje:
Na ez meg olyan dolog hogy nem volt olyan időszak az életemben amikor nem voltak macskáink... és az alföldön lakunk Szolnok mellett nem sok minden él errefelé itt a városban meg végképp nem. Nem tudom hogy mi a mostani "modern macskatartó divat" de hogy én nem zárom be a macskáimat az biztos :) jó nagy kertünk, udvarunk van általában csak ott mászkálnak esetleg átjárnak a szomszédok kertjébe de ők még örülnek is neki...
2011. aug. 1. 10:37
 19/22 anonim ***** válasza:
51%

A fél karomat rátettem volna hogy vidéki vagy, ott tesznek rá ekkora ívben hogy mi van az állataikkal. Ha megdöglik, hát megdöglik, majd lesz másik. Akkor ne zárd be, dde szerintem egyuttal vegyél érzékeny búcsút is tőlük!

Egyébként írtam hogy macskabiztos kerítés, illetve kifutó is létezik de segáz, gondolom az már túl nagy megterhelés lenne, annyit meg már nem érnek azok a szerencsétlenek.

2011. aug. 1. 21:26
 20/22 A kérdező kommentje:
Amúgy miért kell leszólni a vidékieket? Hidd el ugyan annyira szeretjük az állatainkat mint bármelyik plázaköcsög a nagyvárosokban... csak itt még merünk abban hinni hogy lehet úgy is boldog egy macska hogy nincs bezárva és nem óvjuk a széltől is :) meg egyébként is az lenne a természetes de nyilvánvalóan jobb ha egy 10 nm-es panelházban éli le az egész életét úgy hogy azt sem tudja mi az a fű :) de elfogadom a véleményedet.
2011. aug. 1. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!