Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Csúnya a kiscicám szeme,...

Csúnya a kiscicám szeme, holnap megyünk a dokihoz, de milyen költségekre számítsak kb?

Figyelt kérdés
Csipás és talán gyulladt, volt vkinek ilyen? Kb mennyi lehet a szemcsepp/akármi amit írnak rá, és milyen hamar jön rendbe? Elég csúnya szegénynek :/
2011. júl. 28. 23:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Én hideg kamilla teával borogattam és nem kellett orvos!
2011. júl. 28. 23:36
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem érdemes elvinni, ha nagyon csúnya. Én most a héten vittem az enyémet a fülével, és 3800 ft-ot fizettem cseppel együtt. Megvizsgálta fülét, megállapította, hogy gyulladt, lefogtuk a párommal a cicát (megj: ahol nincs asszisztens, kevesebbet kell fizetni) és kitisztította, majd adott cseppeket itthoni kezelésre. Ez volt 3800, de nagyon változó, ki mennyit kér, ha tőled többet fognak, akkor ne rám haragudj :( Attól is függ, hogy nagyváros vagy kisváros/falu, központ vagy peremterület, befutott felkapott, vagy fiatal, kevésbé ismert orvos stb.
2011. júl. 28. 23:44
 3/8 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam rá, de azért inkább megmutatom az orvosnak, meg a fülében is vannak atkák, úh azt is kiirtjuk ha már ott vunk. Meg tényleg elég ronda a szeme is. És még nagyon picúr. Új szerzemény.
2011. júl. 28. 23:45
 4/8 A kérdező kommentje:
23.44 Nem rád haragudnék :D Csak egy sacc/kb összegre voltam kíváncsi, bár ez elég sok, mindegy, ez van, mit lehet tenni? A másik cicánkkal nagy mákunk volt, mert NULLA baja volt. Ivartalanítás, plusz oltások, ennyi. Ennek meg minden baja van szegénynek, és azt sem szeretném ha a nagy elkapná ezeket a dolgokat. AMúgy már voltunk orvosnál akkor még nem volt baj a szemével, meg a fülével...
2011. júl. 28. 23:47
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekünk talált kiscicának volt macskanátha miatt csipás a szeme. Ő injekciót kapott. Ez, plusz féreghajtás 3000 forint volt.
2011. júl. 29. 18:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Én egy hónapja fogadtam be egy kiscicát. Csúnya volt az egyik szeme, és tüsszentett néha: macskanátha, szövődményként fekély a szemen. Szemcseppet kapott, injekciót és tablettát. Egy hét múlva egyensúlyzavarai lettek: középfülgyulladás. Újabb injekciók és tabletták. Pár napra rá ferdén tartotta a fejét, aminek a doki szerint több oka is lehet. Több kezelést is kipróbáltak mire nagy nehezen helyrejött. Az egyik gyógyszertől hasmenése lett, ami miatt természetesen újra meg kellett látogatni az állatorvost, és venni egy másikfajta tablettát. Pár nappal azután, hogy teljesen rendbejött, és lejárt minden gyógyszerkúra, újra megbetegedett. Annyira legyengült a szervezete, hogy annak ellenére kapott el egy vírusos fertőzést, hogy soha nem megy ki a szabadba. Újabb injekció (ezúttal lázcsillapító, mert magas lázzal vittem már be a dokihoz) és újabb tabletta. Alkalmanként 2500-3000 forintba kerültek a vizsgálatok. 20 ezer forintig számoltam a költségeket... :S

Az oltások és az ivartalanítás majd csak most következik. Természetesen kislány az illető, úgyhogy az utóbbi sem egyszerű nála. De imádnivaló, annyi szent! És a doki szerint nem ritka az ilyen. Aki beteg cicát fogad örökbe, számolhat ilyen költségekkel. Az egyik betegség pedig szövődményként gyakran magával hozhatja a másikat. Balszerencsés módon ez nálunk össze is jött. A gondoskodásnak köszönhetően azonban ugyanolyan teljes értékű macska lesz ő is, mint a többi, és ez a lényeg :)

Szóval utcán született cica sokszor többe kerül, mint egy fajtiszta.

2011. júl. 29. 21:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor nekünk szerencsénk volt, macskaszerető családként sok eltévedt, elhagyott, kidobott stb. kiscica talált közülünk valakinél otthonra, de mind egészséges volt (és apróságokat leszámítva ma is az), mint a makk! :) Én inkább azt hallottam, hogy a fajtatiszták göthösebbek, de ez is biztos tenyésztőtől függ. Úgy tudom, az ivartalanított, benti házi (tehát nem fajtatiszta) macskáknak van esélyük a leghosszabb életre.
2011. júl. 30. 14:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ő nem beteg, mert az állatorvostól fogadtam örökbe, és ott már megvizsgálták, kikezelték, ami baja volt (atka) de nem náthás, semmi. Egy kis szemgyulladás volt, de helyre jött már szerencsére, csepp sem kellett, csak kamilla tea, ahogy az első írta. :) Jó állatorvosom van, nem sóz rám minden vackot, ha nem kell, pedig biztos írhatott vna vmi drága szemcseppet.
2011. júl. 31. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!