Csúnya a kiscicám szeme, holnap megyünk a dokihoz, de milyen költségekre számítsak kb?
Én egy hónapja fogadtam be egy kiscicát. Csúnya volt az egyik szeme, és tüsszentett néha: macskanátha, szövődményként fekély a szemen. Szemcseppet kapott, injekciót és tablettát. Egy hét múlva egyensúlyzavarai lettek: középfülgyulladás. Újabb injekciók és tabletták. Pár napra rá ferdén tartotta a fejét, aminek a doki szerint több oka is lehet. Több kezelést is kipróbáltak mire nagy nehezen helyrejött. Az egyik gyógyszertől hasmenése lett, ami miatt természetesen újra meg kellett látogatni az állatorvost, és venni egy másikfajta tablettát. Pár nappal azután, hogy teljesen rendbejött, és lejárt minden gyógyszerkúra, újra megbetegedett. Annyira legyengült a szervezete, hogy annak ellenére kapott el egy vírusos fertőzést, hogy soha nem megy ki a szabadba. Újabb injekció (ezúttal lázcsillapító, mert magas lázzal vittem már be a dokihoz) és újabb tabletta. Alkalmanként 2500-3000 forintba kerültek a vizsgálatok. 20 ezer forintig számoltam a költségeket... :S
Az oltások és az ivartalanítás majd csak most következik. Természetesen kislány az illető, úgyhogy az utóbbi sem egyszerű nála. De imádnivaló, annyi szent! És a doki szerint nem ritka az ilyen. Aki beteg cicát fogad örökbe, számolhat ilyen költségekkel. Az egyik betegség pedig szövődményként gyakran magával hozhatja a másikat. Balszerencsés módon ez nálunk össze is jött. A gondoskodásnak köszönhetően azonban ugyanolyan teljes értékű macska lesz ő is, mint a többi, és ez a lényeg :)
Szóval utcán született cica sokszor többe kerül, mint egy fajtiszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!