Szeretnék befogadni még egyet. Lehetséges ez?
Szerintem először is ivartalanítsd a fiú cicát is, már az is segíthet a jelenlegi helyzeten.
Amúgy a cicák ugyanúgy vannak vele mint az emberek, nem minden másik cica szimpi nekik! Tehát ha hoznál egy harmadikat lehet azt szeretnék. Lutri.
Na és ha felkavarná az állóvizet? Max. átrendeződnek a hatalmi viszonyok.
Egyébként tényleg segíthet,ha kiscicát hozol, őt valahogy védelmezik, meg tanítgatják a nagy cicák, átmennek egy kicsit játékosba, szóval szerintem az tuti nem okozna gondot. Én bevállalnám és jó dolog segíteni egy menhelyes ciun:)
Szerintem nem számít, hogy felnőtt cicát viszel haza vagy kölyköt. A "régi" cicák azért hisztiznek, mert féltik a nálad betöltött pozíciót. Előbb utóbb hozzászoknak, hogy bizony ott van egy harmadik és kész. Te is tudod irányítani a dolgot, hogy a "régi" cicákkal kicsit többet foglalkozol, hogy ne sértődjenek meg. Lássák, hogy te még mindig szereted őket is.
Láttam már ilyet a szomszédban. Jött egy vadi új (ráadásul kandúr) és összebalhézott a többi cicával. Aztán a háziak őt is etették, és ő minden nap jött. És egyre kevesebbet veszekedtek. Aztán hozzászoktak, hogy most már ő is ott lakik és nem szekálják egymást. De persze nem is imádják.
Ha mindannyian ivartalanítva vannak, nem akarnak már annyira kakaskodni, a veszekedések sem vérre menőek, csak megtanítják egymásnak hogy mit szabad, ki a főnök. Gondolom téged sem zavar, ha nem egymás hátán alszanak majd. De ők is társas lények, még egymás társaságát is keresik. Nekem három van, és ugyan nem érnek egymáshoz, de szeretnek egymás közelében lenni.
Nagyon rendes tőled, hogy menhelyről fogadsz örökbe cicát. Akár picit, akár felnőttet választasz, szurkolok hogy jól kijöjjön a többiekkel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!