Miben különböznek a lány és a fiú macskák?
A hímek bújósabbak ha ivartalanítva vannak. A lányok is azok, de a hímek jobban elviselik a nyúzást.
Nekem ivartalanított hímem van, és ő jobban szereti ha babusgatom, mint az anyja.
Ivartalanított, kandúr cicáim vannak, az egyik sokkal bújósabb, és közvetlenebb, állandóan dorombol, de persze csak a családnak! Ha hozzá szólok, elkezd nyávogni, hogy simogassam. Legjobban az ágyban szeret aludni, vagy kitulajdonítani a legkényelmesebb székeket :3 A kanapén is van egy megszokott helye, ha azt valaki elfoglalja, meg van sértődve xD
A másik nem annyira bújós, inkább azt várja el, hogy én menjek oda hozzá. Egyik szomszédunkkal barátságosan viselkedik, mondjuk az ő cicája is velünk, de a többi emberről tudomást sem vesz. Ő sokkal hűségesebb, mindig ő jeleneik meg előbb ha hívjuk, és nem csak kajával motiválható, mint a másik. Ő is szokott dorombolni, bár nem annyit int a másik. Ha viszont kizárom a szobámból, megjelenik, és addig nyávog amíg ki nem nyitom neki, de ő nem az ágyra megy, nem is í székre, hanem az ágyam melletti alacsony éjjeli szekrény alá fekszik be. Napközben, ha épp elfáradt a kinti szaladgálástól, bejön, és a bőröndök tetejére fekszik :3
Ragaszkodóak, bár az a macsek, akiről először írtam, már kétszer kimaradt éjszaka, ottmaradtam hajnali 3-ig, nem jött, már tisztára bepánikoltam, de már hulla fáradt voltam, így elaludtam, csak azért, hogy a másik macska fél 5kor felkelthessen. Őfelsége reggel 8-kor jött haza, kipihenten, valószínűleg a szomszédék összekeverték a macskákat, és lezárták a pincébe (mert mind a 3 macska rendkívül hasonlít egymásra). Bezzeg én egész nap olyan voltam, mint egy zombi xP
Szóval igazából zsákbamacska (xD), mert ez egyedtől függő. Lehet, hogy egy nőstény nagy csavargó lesz, de az is lehet, hogy épp el se lehet ráncigálni a gazdi mellől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!