Akkor is jár egy cicához a törzskönyv, hogyha a mama cica nálam van, s az apa cica pedig másé?
Van egy törzskönyves, brit márvány cicám, s kinéztük a párját is, aki egy brit kék cica, hím és törzskönyves.
Akkor is jár törzskönyv a picikhez, ha az apa cica nem a miénk? s akkor hogyan lehet elkérni a kicsik törzskönyvét??
Igen, természetesen lehet ha a kicsik a standardnak megfelelő felépítéssel rendelkeznek. De ha már az egyik nem felel meg akk a többi se kaphat törzskönyvet.
H hol kérheted a törzskönyvet azt nem tudom.
Nos, macskáknál nem tudom, hogy van, de talán nincs olyan nagy különbség a kutyákhoz képest. Kitől szeretnél törzskönyvet?
Kutyáknak törzskönyvet csak bejegyzett tenyésztő állíthat ki. Ha nálad nincs a megfelelő hatóságnál nyilvántartott kennel (és úgy veszem ki, hogy nincs), akkor nem leszel tenyésztő attól, hogy két törzskönyves cicát összepároztatsz.
Hát szeretnék egy kiscicát megtartani ha születne és kiállításokra járni vele.
Így lenne akkor 2 cicánk, az anyacica és az egyik kölyke.
De szeretném ha lenne törzskönyve, a mama cica már nyert pár díjat, tehát ő megfelel a standartnak, s a hím cica is győztes.
Ha két versenygyőztes cicáról van szó, próbálj az ő tenyésztőikkel egyezkedni. Ha valamelyik a nevét adja hozzá, hogy az ő tenyészetéből származnak a kicsik, talán törzskönyvük is lehet. Kérdezd meg őket, bizonyára jobban értenek hozzá.
15.06-os voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!