Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak a tolvaj macskával?

Mit csináljak a tolvaj macskával?

Figyelt kérdés
Falusi gyerek vagyok és a problémám a következő.Nevelek csibéket kacsákat.A gondom az hogy egy macska lopkodja a csirkeállományt.Na most tanácstalan vagyok hogy mit kezdjek ezzel a helyzettel.Én tisztelem az élet szinte minden formáját úgyhogy bántani nem akarom a macskát.De így én maradok hoppon.
2011. júl. 12. 18:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem akarlak megbántani de attól hogy a macska galambfiókát lop nem biztos hogy csibét is.Ezt tapasztalatból tudom van 4 macskánk akik nagyon sok egeret és galambot elejtettek de még egyetlen csibénket sem ölték meg. De viszont az egyik évben sok csibénk eltűnt.Apukám a macskákra gondolt egyből mivel kiscicák is az idő tájt születtek, ezért kézen fogható volt hogy az anyamacska az. Párnapra rá a kiscicák is eltűntek.Apa szerint csak elvitte őket az anyuk. Pár napra rá mikor már nem látszott Lujza(macskám) hasán, hogy a kiscicák szopiznak elkezdtem keresni őket a kertben. Apukám most a nagy kutyánkra fogta.( 2 részre van osztva az udvarunk és a nagy kutya a kert első felében él)Én tovább kerestem őket amíg a tyúkól padlására nem mentem fel. Nagyon durva látvány volt sok kiscsibe cafatokban volt széthordva és ott voltak a kiscicák tetemei is.Még aznap este kijött az állatorvos és kirakta a csapdákat, mérgeket.Másnap megnéztük és egy nyest volt. 3-4 napa alatt több ezres kárt okozott. Ezért jobban jársz ha szétnézel a kertben hogy hol bújhatna el egy nyest.

(2. linkes voltam)

2011. júl. 12. 20:09
 12/13 anonim ***** válasza:
*nem szopiznak
2011. júl. 12. 20:09
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Én macskás vok és tudom h ez nehéz helyzet mert a macskások felelőtlenek, sztem minden macskásnak bent kéne tartani a cicáit v ha nem hát macskabiztos kerítést kéne építeniük h a cicák ne hagyhassák el a kertet, ez lenne a felelősségteljes. Viszont így egyet tehetsz, te csinálsz macskabiztos kerítést de persze lehet h tényleg nyest volt mert nekünk is voltak mindenféle állataink anno, vitte is őket a róka meg nyest de macska egyszer sem. A falusi cicák azért elég jóltápláltak szoktak lenni
2011. júl. 12. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!