Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Meddig fog félni a kiscica?

Meddig fog félni a kiscica?

Figyelt kérdés
Ma fogtunk meg a kismacskát, mert az anyja eldugta, de az anyja is "vad" és a kicsit szeretnénk megszeliditeni.Betetettük egy ládába, amiből nem tud kijönni, de fúj. az anyja ott ül mindig mellette.Meddig kell szokatni, hogy barátságos legyen? :S
2011. júl. 7. 09:39
 1/4 anonim ***** válasza:
kb 1 hét alatt meg kell szelidülnie, jobb esetben. De amíg ennyire fél ne vegyétek kézbe, csak simogassátok, amikor a simit már megszokta akkor vehetitek ölbe is :)
2011. júl. 7. 09:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Biztos hogy nem fogtátok meg túl korán?Ha nem akkor jó.

Hát, szerintem hosszú távon nem fog jót tenni a lelki világának, ha be van zárva egy ládába, de most még jó megoldás, próbáld először az anyját simogatni, minél többet, így a kicsi látja hogy nem vagy veszélyes. Mindig amikor etetés van, te add oda a kiscicának az ételt, először tálból, aztán a kezedből, így fokozatosan hozzádszokik.Ne tegyél körülötte hirtelen mozdulatokat. Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, szerintem hamar hozzád fog szokni, amikor már elég szelíd, akkor simogasd minél többet.((Ja és hogyha túl korán vagy túl hamar,gyorsan,durván választottátok el az anyjától, akkor az neki nagyon stresszes lehet, néha engedd össze az anyjával,de fiú macskát ne engedj oda, mert széttépi a köjköt.

2011. júl. 7. 09:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem 3 hét alatt nem sikerült megszelídíteni a cicánkat. Magától lett vad, se az anyja se a tesója nem volt ilyen félénk.

Pedig mi olyanokat csináltunk, hogy kézből etettük, kaját raktunk magunk felé sorban, hogy jöjjön oda hozzánk, simgogattuk, de nem sok eredménye lett. Néha úgy tűnt megszelídül, mert mikor végre engedte, hogy simizzük bújt meg minden, de aztán mintha visszakattant volna vaddá... Páromnak elege lett belőle és elajándékozta a tesójával együtt.

:-(

2011. júl. 7. 09:56
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :) már kiengedtem, mert sajnáltam :)
2011. júl. 7. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!