Melyik macska fajtákat ajánljátok ezek közül? (fajták lent. )
Sziasztok.
Van egy házimacskám, de most szeretnék egy fajtatisztát mellé, a macskám nagyon szereti a többi állatot, van egy kutyám mellette és volt, hogy vigyáztam egy cicára is. Szobába lenne a fajtatiszta is...csak nem tudom melyik lenne a legjobb választás.(nem volt még fajtatiszta macskám..)Játékos, bújós, dorombolós macskát szeretnék..mindegyik fajta tetszik de nagyon gondolkozom a Perzsán, Himaláján, Maine Coon, Sziámi, Brit rövidszőrű macska, Birman macskákon..Tudom nagyon sok..csak nem tudok választani, szeretem a macskákat és végre megkaphatok egy fajtatisztát :) Lécci segítsetek..Esetleg, ha van vmelyik fajta macskátok írjátok, hogy miért őt választottátok. Esetleg más macskafajtákat is írhattok..
(Bocsi, hogy hosszú lett.!!!)
Szia, nekem is perzsa cicám van. Butaság, amit az előző írt. Hetente egyszer kefélgetem meg a cicusom, vagy amikor eszembe jut, bár ehhez az is hozzátartozik, hogy szobacica, így nem rasztásodik a bundája olyan gyorsan. A kefélgetés igazából csak azért kell, hogy segítsünk neki tisztálkodni, hogy a kihullott szőrt könnyebben eltávolítsuk a bundából.
Ami talán hátrány lehet a hosszúszőrűeknél, hogy amikor vedlenek, akkor rengeteg szőrt hagynak maguk után. Az én cicám amerre járt most tavasszal, mindenhol óriási csomókat hagyott maga után. Győzd takarítani :))
A perzsák egy másik hátránya, hogy hajlamosak kövesedni (vese,húgy), ez főleg a kanoknál rossz, mert nem tud kiürülni, mivel kisebb a húgycsöve. A cicám is műteni kellett szegényt :(
Azt ajánlom nézz utána a fajtáknak. google. A perzsa amúgy lusta cicafajta, de ha kedve van tud játékos is lenni.
Igen, elég jól tűrte, még a gallért is. Kényeztetésként sok-sok alutasakost kapott, mert azt nagyon imádja :)
De minden cica más és más egyéniség, ahogy megismered, utána biztos a te cicád lesz a legjobb mindenben. Rá se bírok más cicusra nézni, csak a sajátomra :))
Brit-tulajdonosnak: Igen, én is imádom, hogy nem is az a nagyon hosszú, de nem is rövid a cicám szőre, inkább félhosszú, de nagyon selymes és puha, imádok beletúrni :))
Köszönöm szépen! Örülök, hogy ennyien elmondják a véleményüket, és segítetek :) A zöld mancs természetesen ment;) mint mindenkinek aki ír:P
Ja és annyi lenne a kérdésem, hogy olvastam, hogy a maine coon macskák közül a fiúk a bújósabbak a lányok a vadabbak, vadászosak és nem szeretik ha annyit babusgatják..ez igaz?
Ha brit cicát vennék akkor melyik érdemesebb a nőstény vagy a kandúr??és miért?(természetesen ivartalanítjuk, minden állatunk ivartalanítva van/volt) Előre is köszi a választ..:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!