Pici cicám van Hogy szoktassam?
Mi 2,5 hónaposan kaptunk egy kiscicát, aki előtte az anyja alomtálját játszótérnek használta csak, és a szekrény alá kakilt. Mikor megérkezett, a zuhanyzótálcába pisilt be, kétszer is.
Ebből gondoltam, hogy a fürdőt választotta wc-helynek, így az alomtálcát oda raktam be. Először nem tudta, hogy minek az, mert aztán az egyik virágcserépbe kakilt a földbe, de aztán azt csináltam, hogy odavittem az alomtálhoz, megkapargattam a földjét a kezemmel (mint ahogy a macskák is szoktak), aztán fogtam az ő mancsát, és ugyanígy elkezdtem vele kapargatni. Utána látom ám, a macska kíváncsian "kapargat" az alomtálban, és legközelebb már oda végezte a dolgát. :)
Az 1 hónapos kiscica még nagyon picike, nem elvárhetó tőle, hogy szobatiszta legyen, hiszen még javában az anyja mellett lenne a helye, akkor tőle látná, hogy az alomba kell végezni a dolgát.
Így több türelemre van szükség, többször bele kell tenni őt az alomba és a pici mancsával megkapargatni az almot(nem a fenekét nyomni bele!)és hamarosan bele fogja végezni a dolgát. A macskáknál ez ösztön, hogy a végterméket el kell kaparni, tehát, ha rájön, hogy az alomban mijen jót lehet kapirgálni, hamar rá fog kapni. Ilyen egyszerű.
Úgy lehet még neki segíteni, hogy amikor látod, hogy egy helyben toporog, forgolódik, ált. nyávog is, akkor készül pisilni/kakilni, ekkor megfogod és beleteszed az alomtálcába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!