Kertesházban élő cicagazdik! Tapasztalataitokat leírnátok?
Kb. fél év múlva beköltözünk a kertesházunkba. A bökkenő, hogy van egy 6 éves sziámink. Lehet, hogy minden sziáminak a természete ilyen (harap, karmol, nem engedi, hogy simogassuk), de ő különösen gonosz. Azért néha mutatja, hogy szeret, és kötődik hozzánk, de mi félünk, hogy el fog menni amikor elköltözünk.
Jó, tudom, hogy ez ellen sok dolog van, de ezek annyira -véleményem szerint - nem "cicabarátok". Gondolok itt a macskavillanypásztorra, illetve, hogy egész életében egy házban fog lakni, és nem megy ki a normális levegőre. Chip, nyakörv biztosan lesz, de ha elszökik, és megtalálja valaki, annak nem kötelessége visszaadni... Gondoltunk egy elkerített részre a kertben, ahova kimehetnek, vagy, hogy nemsokára szerzünk egy házimacskát, aki megtanítja, hogy maradjon itt (de szerintem ez túl sok változás lenne neki)
Ti hogyan oldottátok meg ezt a problémát? Vagy mit ajánlanátok? Köszönöm a segítséget!
13/L
15.43-nak:
Igen, GPS-sel! Majdnem. Van bennük egy belső "iránytű" és emiatt akár 200 km-ről is hazajöhet. Erről személyes tapasztalatom is van. Még gyerek voltam, amikor az odaszegődött cicákat elvitték, méghozzá átvitték a Dunán, és néhány hónap elteltével egyik reggel ott nyávogott az ajtóban. Azonnal befogadtuk:)
Arról nincs tapasztalatom, hogy egy benti cicánál ez hogy működik, de az ösztön valszeg bennük is megvan.
20.48-as vagyok:)
Persze, hogy ok nélkül nem fognak vándorolni. Egy szobacica erősen kötődik a gazdához, de ahogy írtad, még egy kinti-benti is. Megszokja az új helyét, örül a gazdinak és kész. Én csak arra válaszoltam, hogy hogyan találna haza. Ez a belső "iránytű" ez tényleg megvan a macskákban.
Az már kérdés, hogy egy olyan cicát, aki csak bent élt, a hosszú út során mennyi baj érheti, hisz' semmilyen tapasztalata nincs, csak az ösztönei.
A kérdező szempontjából a lényeg: cicuskája sehova sem fog vándorolni, pláne, ha jópár napig bent tartja.
Köszönöm. :)
Remélem a három panelba, amelybe eddig összesen élt nem fog családlátogatást tenni! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!