A kis lánycicám (8-9hetes) nem engedi, hogy kényeztessem, mindig csak játszik, ez miért van?
tudom, hogy a kiscicák játékosak, és naponta többször is játszom vele, nem ezzel van a probléma, igazából nincs is, :D csak az hiányzik nekem egy picit,, hogy leülök, ölembe jön dorombol és én meg simogatom , de nem ő nem ilyen ahogy hozzányúlunk rögtön játszik . ez miért van , hogy nem engedi magát kényeztetni ?
előre is köszi az ÉRTELMES válaszokat :)
Szerintem egyszerűen csak ilyen a természete. Lehet, hogy majd kicsit később megkomolyodik és akkor engedni fogja.
Az én cicám 2,5 éves lassan és aki hozzá akarna nyúlni, annak leharapja, vagy letépi a kezét. Őt nem lehet csak úgy simogatni. Bezzeg ha ő akarja akkor jön az ágyamba és elvárja hogy simogatva legyen. :)
Mert a macskák általában ilyenek. Akkor kellnekik a kényeztetés, ha ők akarjákés nem ha te.
Nekem van olyan macskámis,aki egyáltalán nem szereti ha szeretgetjük.Odajön ad egy puszit hagyja magát 5 másodpercig,majd elmegy a szekrény tetejére
nincs ennek különösebb oka, vannak nyugodtabb, és aktívabb macskák, ezek szerint neked egy félénkebb, nyugodtabb cicát kellett volna választanod.
de nem baj, ha öregebb, ivartalanított lesz, akkor biztos lenyugszik.
Sok igazságot írtak, de ott a pont Fancy-nál. Ebben a korban még nem ezt igénylik. 5-6 hetesen még igen, főleg, ha nincs anyukájuk. De 8-9-10 hetes korukra "kinyílik a csipájuk" és mindenük a játék. Nekem is csak akkor marad az ölemben, ha épp álmos időszakában kapom el, valósággal beájul az ölembe egy-két simitől. Majd rákap az ölbenalvás ízére és menni fog magától...Remélhetőleg. Tényleg vannak olyan cicák, akik nem igénylik nagykorukban sem és nem is engedik.
De Nálatok még van remény;-)
Nekem 3 hónapos a cicám. Kislány. Hasonló kérdést akartam feltenni, mert nekem is ez a problémám vele. Ölbe nem lehet venni, mert elszökik. Simogatni nem lehet, mert homorítja a hátát, és kúszik ki a kezeim alól. Vagy ami gyakoribb, hogy megfordul, és harap. Persze csak játékosan, de azért a sok harapásnak meglátszik már a nyoma is! És egyébként is sokkal jobb lenne simogatni, mint a harapását elviselni :)
Pedig nem fél tőlem! Sőt, mindenhova követ, és mindig 5 méteren belül van, legyen szó akár játékról, akár alvásról. Én is csak reménykedni tudok, hogy kinövi a harapdálást, és engedi majd magát simogatni.
Majd megszokja, hogy az emberi kéz nem csak játékra való, hanem símogatásra, kényeztetésre.
Az enyém már majdnem 4 hónapos és pont az imént történt, hogy felvettem 2x is az ölembe, de leugrott, mert játszani akart. Egy darabid labdázott, majd mikor nem is számítottam rá, felugrott az ölembe. Most is itt van:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!