Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek ha a macskáimnak...

Mit tegyek ha a macskáimnak enyhe permetrin mérgezése lett?

Figyelt kérdés
Hülye barom állat vagyok, tudom. 9 cicusom van és tegnap munka után éjfélkor hazaérvén elővettem az egyik bolhairtót a szekrényből. Van két kutyám is. Véletlen az övéket raktam a cicákra. Permetrint tartalmazott. Egy kis pipetás kiszerelést osztottam el 9 felé és csak ma vettem észre, hogy mekkora f*sz voltam. Két cicalánynak picit rángott a szeme, de különösebb bajuk nincsen. A legtöbbön semmi sem látszódott. Már a két láynzó is játszik és eszik, dorombol. De azért én félek, mert nem akarom, hogy bajuk legyen. Azt olvastam, hogy le kell mosni, de szerintem az már nincs a bőrükön, mert tegnap éjfél után lett rájuk rakva és elvileg 6 órán belül szívódik fel. Ha megfürdetem őket, akkor nem fog a permetrin feloldódni és újra bejutni a bőrükbe, ha még van egyáltalán rajtuk?
2011. jún. 16. 20:52
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Igen, egyből le kellett volna mosni, és tejet adni. (állatorvos mondta, mikor az egyik macskám allergiás reakciót kapott az advocate macska cseppentőtől..

A fürdetés utólag sem árt!Hátha van még valamennyi a szőrön, pláne ha még le is nyalhatja utólag mosakodáskor.

Ami a bőrre jut, az elvileg a vérkeringésbe kerül bele...biztos ezért a tej, mert az sok gyógyszer hatását is semlegesíti.

Figyelj, az én cicám, elég komoly rohamot kapott, rohangált össze vissza, rázta magát, de rendbe jött 10 percen belül...lemostuk, tej neki...(állatorvos a fülemen a telefonon persze)

Na most a szemrángósaknak valószínű az volt az enyhe allergiás roham...de túljutottak rajta...

Ha komolyabb allergiás roham van, az állatorvos egyébként is csak adrenalint ad, meg esetleg sokktalanítót.

Nekem is 9 cicám van! :-))))

Lelki társak vagyunk?... :-))))

2011. jún. 18. 08:35
 2/2 A kérdező kommentje:

Szia. :)

Minden nap szoktak tejet kapni. :) Mindenki rendbe jött és semmi baj nincs már senkivel. :) Köszönöm a válaszodat! Hát lehet. :D Nem mindenkinek van 9 cicája. :)))) A te cicáid, hogy vannak?

2011. jún. 21. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!