Hogyan fürdessem meg?
Hát, ha nem muszáj, ne is fürdesd. Egyébként is tiszta állatok:)
A cicák nagyon nem szeretnek fürdeni, pláne, ha kiskoruktól nincsenek hozzászoktatva.
Egyébként valami hosszú ujjúba, vagy hosszú gumikesztyűbe, mert össze vissza fog karmolni:(
Ha van egy rendelkezésre álló lavor abban megfürdetheted,
ne legyen túl mély a feje mindíg legyen kint.Valamelyik
kisállatkereskedésben vagy fresnapf vagy mi ami van a stopshopban ott vehetsz ilyen sampont szerintem.De lehet hogy auchan vagy tescoban is kapsz olyan sampont a kisállateledeleknél.
Macskája válogatja.
Csak akkor fürdetsd, ha tényleg kell!
Van olyan cica, amelyiket életveszélyes fürdetni (mármint neked :)), és van olyan is, ami teljesen nyugodtan tűri.
Figyelj a víz hőmérsékletére, és arra is, hogy ne legyen a levegő se hideg.
Mondjuk nekem volt egy kiscicám, akit kénytelen voltam novemberben fürdetni (bolhák miatt), na őt hajszárítóval szárítottam meg, még azt is eltűrte... Úgy nézett ki utána, mint egy hógolyó. :D
Kedves Kérdező! Az első vagyok.
Azt ajánlottam, ne fürdesd, ha nem muszáj. Ezen hozzászólásomat több, mint 30 éves macskás múltamra alapozva írtam.
Erre fel, tegnap mi történt? A 10 hetes kiscicám beleugrott mellém a fürdőkádba:-DD
Szerintem nem arról van szó egyébként, hogy kedve támadt a pancsoláshoz, inkább csak a tapasztalatlansága+ kíváncsisága sodorta a kádamba:)
Szóval, először felugrott a szappantartó részre, majd járkálni kezdett a kád peremén. Azután nekirugaszkodott, és hopp, máris az ölemben landolt a vízben. Fél percig mozdulatlanul ült az ölemben, nyilván nem tudta mi van, csak a feje volt kinn a vízben. A férjem is látta a történteket, mondta is, méghogy nem szeretnek a macskák fürdeni... De aztán rájött, jobb ha kimegy, kapálózni kezdett és kitettem. Vacogott, pedig nagyon meleg volta lakásban(tetőtér), bebugyoláltan türcsibe. Nagyon selymes lett az amúgy is selymes szőre, merthogy a samponos víz kellős közepébe ugrott:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!