Mi baja lehet a cicamnak, el kell valnom tole, nem szeret itt lenni?
Eloszor is, :(.
10 hetes kandur cicamat 2 hete kaptuk. Amikor idejott mar tudta mi az alom, de mostanaban ossze vissza pisil mindenfele. (alomba is szokott) Jelolgetesre ez meg korai szerintem, kicsi hozza. A masik, hogy sokat nyavog. Eszik rendesen es jatszik is, de megis sokat hallani a hangjat. Olyan mintha a lakast szukosnek talalna es unatkozna. Az eredeti gazdanal is lakasban volt. Napi 2 orara hagyjuk magara egyebkent itthon vagyunk es a jatek is mindig megvan. Nem ertem mi baja lehet, de mar nagyon elvagyok keseredve. Ugy szerettem volna ot, de igy olyan mintha o nem szeretne itt lenni, de nem tudja elmondani es en nem segithetek. Nagyon bant, nem tudom mit tegyek, segitenel? :(
Az össze-vissza pisilés lehet normális is, sok kiscica csinálja. Azokat a helyeket ahová odarondít, fertőtlenítsd ki és ha teheted vásárolj macskamentás folyadékot és kend be a területet.
Szerintem nagyon fiatalka még ez a cica, lehet ezért nem találja a helyét. Legyél vele határozott amikor hozzányúlsz, hogy érezze erősebb vagy és meg tudod védeni. Két hét alatt ne várj csodát, de ha csak a felét teljesíted annak amit leírtál, már jó úton haladsz.
És! Amilyen hamar lehet, ivartalanítsd (nem tartozik a kérdéshez, de fontos :) ).
Nekem is voltak ilyen hisztis kölykök, kinőtték a dolgot..
A mellépiszkítást meg ne hagyd, szagoltasd meg vele, kiabálj rá, és az alomba meg dicsérd, simogasd.
Ivartalanításra:
Ha és ismételten HA jól ismered az állatorvost, kérdezd meg őt, hogy mikor hajlandó a legkorábban elvállalni. Ha nem vagy még ismerős doki ügyben akkor maradjon a standard 4-8 hónapos kor a cica súlyától függően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!