A macskám 1éves és nagy lett mostanság a hasa. Ha hozzá érek a hasához rögtön elrúgja a kezemet vagy megharapja. Nagyon távolságtartó mostanság az egész családdal és az eldugottabb helyekre megy inkább. Vajon terhes?

Ha nincs ivartalanítva és kijárhat, akkor szinte teljesen biztos, hogy vemhes.
Még mindíg ivartalaníthatjátok.
Ha hagyjátok, akkor az ellés után, a következő tüzelés előtt kéne megcsináltatni, hiszen így folyamatosan vemhes lesz, és minden ellés megrövidíti az életét, valamint a kiscicákkal sem fogtok tudni mit csinálni.

Az előző válaszolóknak igazuk van.
De: felnőtt macska hasához ne nyúlj, mert karmol, harap.
A legszelídebb is. Valószínű nekik ez "tabu" hely, nagyon védik.
Amíg kicsi az anyja tisztogatja nyalogatja, mindenütt. Ekkor még hagyja mindenkinek, hogy a hasához érjenek. Később, már "senkinek" nem engedi meg, hogy a hasához érjenek.

Bocs, valamit elfelejtettem. Ha vemhes általában "nyugodtabb" ragaszkodóbb, és "toleránsabb" lesz.
De a hasát akkor is védi.

Igen, valószínűleg terhes. De ezt leginkább egy állítorvos tudná megmondani biztosra.
Előző válaszoló: Lehet, hogy amit mondasz, az nagyrészt igaz, de a mi macskánk például dorombolva élvezkedik, ha valaki vakargatja a hasát.

15.34-nek
Nincs igazad akárhány macskát ismertem mindegyik nagyon szerette, ha a hasát vakarták, hanyattvágták magukat és úgy élvezkedtek közben. Lehet, hogy emberekhez nem szokott macskáknál igazad van, de akik emberek között nőttek fel, megbíznak benned, azok élvezik a hasvakargatást.

Az enyémek is imádják ha vakarom a hasukat, fiúk, lányok egyaránt. Iszonyú aranyosak olyankor.
A cicát mindenképpen mutasd meg orvosnak, mert ha véletlenül mégsem terhes, akkor betegségtől is megnőhetett a hasa és az nem gyerekjáték. Mondjuk a terhesség sem, én úgy is ivartalaníttatni szoktam a talált cicáinkat.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!