Mikor vihetem el a cicámat kiivartalanítani?
Nekem az állatorvos akkor engedte, amikor már kicsit apadt a teje, mikor már nem volt olyan sok... kb 2 hónaposak voltak a kölykök, de ez cica függő is...
Van cica, akinek hamar elmegy a teje, és van aki 3-4 hónapos korukig szoptat, mint az enyém...
De tud, úgyhogy minél előbb konzultálj egy állatorvossal, hogy mikor viheted. Láttam olyan macskát, akit terhesen ivartalanítottak, és az azelőtt szült kölykét tovább szoptatta...
Jó látni felelősségteljes gazdákat is! :)
Így van előttem szóló, egyetértek, de ritka...
Na meg szerény véleményem szerint egyszer sem kellene hagyni őket szülni...
Viszont ma már bármikor vállalják az ivartalanítást. Még régen azt mondták, a megtermékenyüléstől kb. 2 hétig. Ma már, mondta az orvosom, bármikor lehet...de az nekem már egyenlő egy vízbefojtással.
Szerintem elég akkor vinni, mikor elkezd újra csavarogni, tüzelni. Akkor pont időben...
külföldön már ivartalanítanak frissen szült cicákat is, csak nem a hasuk, hanem az oldaluk felől nyitják fel, oldalfekvésben...nem tudom ez itthon mikor lesz igazán elterjedt...
Nekem ivartalanította, amikor 6 hetesek lettek a kiscicák.
Az anyamacska ahogy észhez tért az altatásból szinte rögtön szoptatott tovább. Sokáig figyeltem, minden O.K.-e, de nem volt gond:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!