Egy vad természetű macsekot hogyan vigyek állatorvoshoz?
Az a baj, hogy szerintem ha nagy nehezen be is tudom tuszkolni a dobozba, attól félek, hogy az orvosnál megvadul és vagy nem lehet kiszedni, vagy elfut. Esetleg letépi a doki kezét. Valaki volt már így közületek, hogy vadabb cicát vitt orvoshoz? Hogy ment? Vagy ötletek, hogy mit csináljak?
És még valami. Most akarok szállító dobozt venni. A macskám kandúr, közepes termetű. Megfelel neki egy 30x48x30-as méretű box? Kb. 20 perc az út, nem lenne hosszú ideig benne.
Nyugi, az orvosnál meg fog hunyászkodni, az enyém is ilyen. Persze vannak kivételek, mint itt olvasható..:
Nem lehet előre megjósolni, hogy hogy fog viselkedni a macska, de az orvosnak kezelnie kell a helyzetet. Neked csak arra kell figyelned, hogy meg ne ugorjon: hám a macskán (a dobozban is), póráz vége a csuklón.
Az enyém kis bátor volt az orvosnál: három szurit úgy állt ki, hogy a bajsza sem rezdült. Úgy vettek kaparékot egy nyílt sebéből (egy kis bőrt és szőrt is hozzátépve), hogy meg se rezzent.
Aztán a doki a negyedik szurit elqrta, és a macska megfenyegette, hogy menten átharapja a torkát. Szegény doki, csak a bocsánatáért tudott esedezni...
Tapasztalatom?
A legtöbb, vadóc cica meghunyászkodik, megretten az állatorvosnál.
De nem biztos, mindenesetre a doboz kinyitása előtt szólj, és a rendelő ajtaját zárjátok be!
Elvileg tudja az állatorvos, akkor hogyan nyúljon hozzá.
Egyébként a leghatásosabb, a marjánál megfogni jó erősen, mint a nyulat szokták, csak egy kicsit feljebb a nyak felé. Ha vad cicát kell lefognom, ott markolom meg, úgy, hogy szinte a feje bőre is felhúzódik. Nem tudom, miért de működik, lehet arra emlékezteti, mikor az anyja hurcolta, és akkor van nekik ez a megmerevedés reflexük vagy mi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!