Hogy csinálják azok, akiknek a macskája megéli az idős kort? Nekem állandóan eltűnnek, az utóbbi években évente új cicám volt?
Először is, kinti cica nem fog túl sok évet megélni... Szóval, én a helyedben nem engedném ki. Mekkora a ház? Ha meg van 50-60 nm, már abszolút jó, pláne egy jó nagy macskakaparóval.
Plusz: mindig kapja meg az oltásait, jó minőségű étel, ivartalanítás, erős kölyök (nem szaporítótól, meg beltenyészetből) és jóeséllyel megéli a 20 évet is.
De alapszabály, hogy hosszú életet a benti cica fog megélni, de akkor minél előbb tartsd csak bent, hogy ne szokjon rá a kintlétre. Házban felnőtt macsek már nem fogja igényelni a kintlétet, ha odabent is megkap minden játékot és mozgást.
Nekem volt olyan kijárós cicám aki 8-9 évig élt.
De általában nekem is évente eltűnnek és vagy nem is jönnek haza vagy betegen jönnek meg és az orvos se tudja megmenteni őket. :S
13:36
Sajnos ezt valószínűleg a macskák is így gondolják, mert az összes kóbor macska és kevésbé kényeztetett szomszéd cica is nálunk köt ki a végén. :)
1: kinti cica átlagéletkora 4-6 év, ha hozzávesszük h van néhány matuzsálem is ezek között, akkor megkaphatjuk h a legtöbb kinti cica 3-4 évet él. Elütik, megmérgezik, nem kap oltásokat (HA nem kap), verekszik, betegségeket, fertőzéseket kap, bunkó szomszédok kinyírják. És: Royal canint/Acanat általában nem a kinti cicák gazdája vesz!
2: Fajtiszta cicát kintre????? Ezt tuti nem tudta a tenyésztő mert nem adta vna oda!!!
3: ha benti macskád van, az elkezd olyan lenni mint a gyereked. Súlyos ezreket költesz rá, és ez években fejezi ki az eredményt. Prémium táp, prémium konzerv, nyers husi, oltások, ivartalanítás, egy csomó játék, odafigyelsz h eleget igyon, mindig megfelelő hómérsékletben van, tehát tuti nem fagy meg, nem üti el autó, nem mérgezik meg. Mondhatni a cica lesz a ház ura, a szemed fénye, és úgy fogod szeretni, mintha a gyereked lenne, ehhez mérten mindent meg is adsz neki. MINDENT. HÁt ez a hosszú élet titka. Ha neked is rossz minőségű kaját kéne enned, és folyton verekednél, meg átrohangálnál utakon, akkor te sem élnél sokáig. Most nem azt mondom, h te rossz kaját adsz a cicáidnak, mert nem tudom, csak általában a kinti cicákra vonatkoztattam az írásomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!