Hogyan védjük meg a macskánkat?
A felállás a következő. A bal szomszédunk kiskacsát, kiscsirkét tart. A jobb szomszédunk jobb szomszédjának a nőstény macskái átjárnak (sajnos) hozzánk, hogy felzabálják, amit a mi macskáinknak teszünk ki.
A pár órája láttuk, hogy az egyik kis ringyó macska a szájában szalad egy kiscsirkével.
A mi egyik macskánk (lö kandúr 1) gyakran alszik a szomszédék góréjában, közvetlenül a tyúkudvar mellett, mert a másik macskánk (lö kandúr 2) rettegésben tartja.
Remélem, nem írtam le túl bonyolultan. Nem akarom, hogy a mi macskánkat csapják agyon azért, mert két házzal arrébbről jönnek más büdös dögök lopni. A szomszéd csak azt látja, hogy fogy a majorság, és a mi macskánk alszik/tartózkodik a góréban.
Falu, drótkerítés mindenkinek, minden irányból. Meg mondom, a mi egyik macskánk átjár, hogy nyugalma legyen a másiktól.
De itt inkább a jobb szomszéd nőstény macskáit kéne távoltartani.
Ivartalanitas, mindket sajat kandurt, es akkor egyis sem tartja majd rettegesben a masikat, es lesz boldogsag, es nem agyoncsapott macska.
Minden mas elkepzelese hiabavalo.
Ivartalanitas, mindket sajat kandurt, es akkor egyis sem tartja majd rettegesben a masikat, es lesz boldogsag, es nem agyoncsapott macska.
Minden mas elkepzelese hiabavalo.
Hogy jön ide az ivartalanítás? azt mondd már meg! Minden tökéletlen azt hiszi, hogy az mindenre megoldás... D:
Szerinted, ha ivartalanítjuk a kandúrokat, akkor a jobb szomszéd macskái nem fogják (az amúgy könnyű zsákmány) bal szomszéd kiscsirkéit lopni? Na, persze.
A kérdésem erre vonatkozott.
Akkor mindket macska leginkabb nem a szomszedba lesz, hanem nalad. Ezert, amikor a szonmszed ugy dont, hogy agyonut/mergez/agyonlo, akkor nem lesznek veszelyben a te macskaid. Erre a megoldasfajtara irtam az ivartalanitast.
Persze, agyonutheted a szomszed "kis ringyó macska"-it, vagy meg is mergezheted, lelked rajta.
De, nem en pont nem gondolom azt, hogy az ivartalanitas "mindenre megoldas", de arra, hogy a macskaid mind nalad legyenek, arra megfelelo...
Azért kicsit rosszul érint, hogy olyat feltételezel rólam, hogy bántanék egy állatot, csak mert nem az enyém vagy útban van.
Ha ilyen lennék, valószínűleg nem tettem volna fel a kérdést, hanem intézkedtem volna.
Nem fogjuk ivartalanítani a macskáinkat, viszont azt a kettőt szeretném valahogy távol tartani, mert ahonnan járnak, több macska is van, és azoknak mindenféle nyavajája is van. (meg ne legyenek már itt, a környék összes macskája idejár enni. Vannak köztük ivartalanítottak is, szóval ez nem megoldás a csavargásra sem.)
Oke, elnezest kerek, ha banto volt amit irtam.
De az egyetlen megoldas akkor is az, ha a elmaszkalos macskat valahogy visszaszoktatod - ha maskent nem megy akkor ugy, hogy partjat fogod azzal szemben, aki eluldozi.
(vagy csak azt ivartalanittatod - a lenyeg, hogy barmi modon visszafogod az agressziojat)
Nagyon nem mászkál el, annyi, hogy hátul (nekünk is van hátsó épületünk) kap enni, és vagy ott alszik, vagy a már említett szomszédéban.
Az agresszív, mindenen uralkodó macska meg a padláson.
(Érdekes, mert minden más macskát ver a környéken, még az idetévedt kasztrált ex-kandúrt is, és mégis, az újra és újra visszajár hozzánk.) Nem értem a macskákat.
Egyébként mindketten bejárósak, de nagyon ritkán van olyan, hogy elviselik egymást. Olyankor az egyik a széken (lö kandúr 1), a másik a földön (lö kandúr 2).
A kettes egy éve került hozzánk, de azóta dominánssá vált. És sajnos rájött egy csomó mindenre, az erőfölényére, hogy ő kandúr, hogy tud jelölni. (Arra még nem, hogy vadászni is.)
Ha már itt tartok. Van valami módszer, amivel meg lehet tanítani, hogy ne spricceljen le mindent? (Kitett száradó ruhákat, szék lábát, a vendégek táskáját?) Az udvar egy részével azt csinál, amit akar, de azért azok a bizonyos túlzások.
Az egyes számú is jelölt egy ideig, amikor a kettes hozzánk került, aztán leszokott róla, és voltak spriccmentes hónapjaink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!