Maine Coon cicát szokás megnyírni nyáron?
Van egy Maine Coon félvér macskám, keverék cicus, de neki is ugyanolyan nagy, hosszú szőre van, mint egy fajcicának. Nem tudom, nyáron szokás-e levágni vagy legalább megrövidíteni a bundáját az ilyen cicáknak vagy sem?
Nagyon melege van, arról nem is beszélve, hogy a kertben minden ágacska és falevéle beleakad, belegabalyodik a kis bundájába, amikor odakint bóklászik az udvarunkon, mi pedig nem győzzük kiszedegetni neki. Most is bejött a kertből, és észrevettem, hogy odakint belefeküdt valami fenyőgyantába, úgyhogy most tiszta ragacs a kis szőre.
Mi a megoldás? Nyírjuk meg egy kicsit, hogy rövidebb legyen a bundája, vagy csak hagyjuk így a szőrét?
Nem szokták nyírni, mivel a bundája ugyanúgy szigeteli őt a melegtől is, mint a hidegtől. Sajnos ezeknek a cicáknak sokat kell a szőrével foglalkozni, mindennap érdemes fésülni, a ragacsos, gyantás részeket ollóval ki lehet vágni. Ha egy kicsit ritkítani szeretnéd a szőrét, szerezz egy aljszőrzetet eltávolító fésűt, Fressnapfban lehet kapni, úgy egy kicsit jobban átszellőzik majd a bundája..
Ilyesmit, vagy "kampósabbat" nekünk olyan van, csak képet nem találtam..
Nagyon szépen köszönöm a választ, holnap akkor mindenképp beszerzek egy ilyen fésűt. :) Van itthon kefe, és szoktuk is vele fésülgetni, de az sajnos nem olyan hatásos.
Köszi a tippet. ;) Szép napot!
Csak egy teljes lenyírás után, hajlamosabb lesz a filcesedésre a szőre. Ezt egy kozmetikus mondta...és biztos igaz, hisz ezzel a saját üzletét rontotta.
Kutyáknál pl. elveszti a vonalvezetését, hullámait, göndörkéit...stb a szőr...és alig kezelhető, filcesedő szőr fog visszanőni.
Trimmelni szabad csak!
Az biztos jót tenne neki a melegben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!