Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Maine Coon cicát szokás...

Maine Coon cicát szokás megnyírni nyáron?

Figyelt kérdés

Van egy Maine Coon félvér macskám, keverék cicus, de neki is ugyanolyan nagy, hosszú szőre van, mint egy fajcicának. Nem tudom, nyáron szokás-e levágni vagy legalább megrövidíteni a bundáját az ilyen cicáknak vagy sem?

Nagyon melege van, arról nem is beszélve, hogy a kertben minden ágacska és falevéle beleakad, belegabalyodik a kis bundájába, amikor odakint bóklászik az udvarunkon, mi pedig nem győzzük kiszedegetni neki. Most is bejött a kertből, és észrevettem, hogy odakint belefeküdt valami fenyőgyantába, úgyhogy most tiszta ragacs a kis szőre.

Mi a megoldás? Nyírjuk meg egy kicsit, hogy rövidebb legyen a bundája, vagy csak hagyjuk így a szőrét?

2011. máj. 30. 12:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem szokták megnyírni. De ezek a macskák nem is a kertbe valók, pont emiatt...
2011. máj. 30. 13:11
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem szokták nyírni, mivel a bundája ugyanúgy szigeteli őt a melegtől is, mint a hidegtől. Sajnos ezeknek a cicáknak sokat kell a szőrével foglalkozni, mindennap érdemes fésülni, a ragacsos, gyantás részeket ollóval ki lehet vágni. Ha egy kicsit ritkítani szeretnéd a szőrét, szerezz egy aljszőrzetet eltávolító fésűt, Fressnapfban lehet kapni, úgy egy kicsit jobban átszellőzik majd a bundája..

Ilyesmit, vagy "kampósabbat" nekünk olyan van, csak képet nem találtam..

[link]

2011. máj. 30. 14:49
 3/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a választ, holnap akkor mindenképp beszerzek egy ilyen fésűt. :) Van itthon kefe, és szoktuk is vele fésülgetni, de az sajnos nem olyan hatásos.

Köszi a tippet. ;) Szép napot!

2011. máj. 30. 15:45
 4/6 anonim ***** válasza:
Én mikor a kiskutyámat vittem a kozmetikába, ott láttam képet irakva megnyírt Maine Coon cicáról, tehát volt valaki, aki levágatta:)
2011. máj. 30. 16:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Csak egy teljes lenyírás után, hajlamosabb lesz a filcesedésre a szőre. Ezt egy kozmetikus mondta...és biztos igaz, hisz ezzel a saját üzletét rontotta.

Kutyáknál pl. elveszti a vonalvezetését, hullámait, göndörkéit...stb a szőr...és alig kezelhető, filcesedő szőr fog visszanőni.

Trimmelni szabad csak!

Az biztos jót tenne neki a melegben...

2011. máj. 30. 18:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Egy cicát soha sem szoktak nyírni! De ha összegubancolódott a szőre, akkor csak így lehet megoldani!
2011. jún. 1. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!