Ugye a macskát is meg lehet tanítani apportírozásra?
A macskát konkrétan semmire nem lehet megtanitani, túl öncélú ehhez.
Viszont a legjobb ragadozó, lerakod az Anktartiszon és feltalálja magát.
Persze, siman. Enyem is tudja.
Az kerdeses neha, hogy akarja-e, de tudja.
Sok macska, így az enyém is, magától kitalálja és csinálja az apportírozást. A baj az, hogy nem akkor, addig, és úgy csinálja, ahogy te szeretnéd, hanem saját szabályokat agyal ki.
Kitaláltuk pl. a cicázást. Amikor először játszottuk, beállt középre, ahogy kell, és röpködött a galacsin után. De aztán azt találta ki, hogy minden ötödik elkapás után megnyeri a galacsint, és elvitte a "kincstárába".
Később azt találta ki, hogy nem áll ő be középre, hanem lesből, oldalról támad a röpülő galacsinra. Igy persze jóformán sosem tudja elkapni, de azóta is így játssza...
Nekem sikerült, úgy oldottuk meg, hogy leültem egy szűk folyosóra, eldobtam neki a labdát és előbb-utóbb ahogy pofozgatta, játszott vele visszakerült hozzám és ilyenkor kapott jutalom falatot. Ezt nagyon sokszor eljátszottuk és már ahogy elfogja a labdát, a szájába veszi és jön vissza hozzám.
Persze, mivel macskáról van szó, tényleg csak akkor csinálja meg, ha van kedve hozzá. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!