Hány hetes kortól adhatok nyers húst a kiscicámnak?
Most 7 hetes, Royal Canin alutasakos baby kaját eszik.
A nagynak most vettem ki csirkefarhátat a hűtőből, eszembe jutott, hogy egy kis nyesedéket mikor adhatnék belőle a picinek?
Hiszen én mindig úgy tudtam, hogy a cicának nyersen kell adni.
Egyébként egyszer adtam főve (a kiskutyámnak főztem csirkenyakat) és nem igen ette.
Ha már eszik szilárdat, adhatod a nyerset. Változatosan etesd: adj neki szivet, májat, csontot és színhúst is. Az arányuk kb. 1/2/5/5 legyen. A csontot jobb lenne darálva adni, de főtt csontot soha ne etess, mert a főzéstől megkeményedik, és szilánkosra törik.
Itt találsz kész recepteket a nyers etetéshez: rockingcooncats.com (magyar), feline-nutrition.org (angol).
Bocs, a helyes arány (feline-nutrition.org alapján): 1 egység máj, 2 szív, 5 rész csont(os hús), 5 rész színhús.
Színhúsnak a vörös hús (pl. comb) a jó, nem a fehér (mell), és a pulyka jobb minőségű mint a csirke.
Szia!
Én még 3hetet várnék vele. Az előttem szólók jól mondták és csatlakoznék hozzájuk, hogy csak szárnyast adj neki(k), csontot csak kisebb mennyiségben(és NE vékony, szilánkosat).
Lehet főtt húst is adni, de nyerset is kell. A macska ragadozó!
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!