Eladó Brit rövidszőrű (Whiskas) kiscicát Budapest közvetlen környékén hol találhatnék? Már nézegettem a tenyésztőket, de aki szimpatikus lenne, az sajnos mind nagyon messze van tőlünk.
A kijárós benti cica nálam azt jelenti, hogy alapvetően lakásban tartjuk, de van kertünk, ahová bármikor kimehet, hogyha szeretne.
Van már otthon egy idősebb macskánk, 9 éves és ő is kimegy. Születése óta nálunk van, bent kap enni, inni, odabent alszik, éjjel is mindig bent van velünk a házban, de napközben amikor szép az idő és süt a nap, miért ne mehetne ki a kertbe kicsit? 9 éve így él, és soha nem kapta el egyetlen kutya sem, nem ütötték el a kocsik, nem volt még semmi baja... nem hülye a macska, tud magára vigyázni. Régebben, amikor még panel lakásban laktunk, és a cicának nem volt lehetősége kimenni, teljesen meg volt zakkanva. Tele volt energiával, amit nem tudott hol levezetni, és fel-alá rohangászott abban a kicsi lakásban. Amióta ki tud menni a kertbe, és elheveredhet a bokor alatt, vagy csak úgy a fűben, azóta sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb. Miért lenne baj, ha a macska néha kimegy?
Amúgy a többieknek nagyon szépen köszönöm az érdembeli és hasznos válaszokat, tényleg aranyosak vagytok. :)
A kijárós cicák átlag életkora 6 év, ha ezt vki meghaladja nyilván nem él forgalmas út közelében.
Amúgy én azért sem engedném ki, mert sok ember kiteszi a maradékot macskáknak. És sajnos sok ember nem tudja h a disznó hústól meghalhatnak így a lenyesegetik a disznóról a zsíros részeket és már megy is ki a cicáknak. Hát kell ez nekem? Nem! Ha már egyszer megszereted akkor légy benne biztos h mindenből a legjobbat kapja. A gyerekedet sem fogod kivágni az udvarra h menjen csak amerre akar, azt lesz ami lesz.
16:15
A brit macskák sem különbek akármelyik házimacskánál. Egyébként egyet értek.
16:15-ös válaszoló nagyon jól megfogalmazta a lényeget! Bánni fogod, hogy a kis fajtatiszta cicára kiadtál ennyi pénzt, aztán meg eltünedezik. Én mindig csak felügyelettel engedem ki a cicót, mert egyből idegbeteg lennék, ha a 150 ezres macskám csak úgy eltűnne. Ha pedig forgalmas v veszélyes helyen laknék, belül tágasabb!
Sok házimacs tud magára vigyázni, nálunk kinn is van egypár, de én nem játszom az ördöggel. Természetesen az a Te döntésed, hogy kiengeded-e, de tudj róla, hogy egyesek, akik egy icipicit is értenek a macskafajtákhoz, képesek lennének elvinni a te brit cicódat, hiába van ivartalanítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!