Találtam három kismacskát és egy anyamacskát a sufniban. Most mi a fenét csináljak velük?
A sufnit le akarnám bontani épp pakoltam ki, mikor megláttam a macskákat. Az anyamacskát sokszor láttam a környéken, de nem tudtam, hogy kismacskái is vannak. Azt pláne nem, hogy hozzánk hozta őket. Elég vad a nagymacska, nem enged senkit közel magához. A kicsiknek már nyitva van a szemük, nem annyira nagyon kicsik már, kb egy nyitott tenyérnyiek.
Mit csináljak velük? Megtartani nem tudom őket, de csak úgy kirakni az utcára sem szeretném őket. Direkt nem etetem őket, a kicsikhez se nyúltam. Ha gyakran bolygatom a helyüket, lehet hogy az anyamacska magától elviszi máshová a kicsiket?
Hát ezt én sem tudom. De nem járhatom be az egész környéket, hogy kié a macska.
Egyébként, ha közelítek feléjük, akkor az anyamacska elkezd fújni és elrohan. Majd később visszajön. Elég vadak. Befogni sem lenne egyszerű őket, főleg a nagyot.
Tájékozódj a Cicamentőktől! :) biztos adnak használható ötletet.
Köszi. Kár hogy Szeged 200km-re van tőlem.
Egyébként most este megint megnéztem őket. Az anyamacska és két kismacska már mintha nem lenne ott, csak egy kicsi. Lehet, hogy máris elkezdte elköltöztetni őket? :)
Majd reggel világosban megnézem, hogy ott vannak-e még.
Megvannak mind, csak múltkor elbújtak. De most már néha elő is jönnek.
És meglett a gazdájuk! Pont azért mert előjöttek és meglátta őket. Becsöngetett hozzám, hogy látja itt vannak a macskái. Kérdezte tőlem, hogy nem zavarnak-e. Mondtam, hogy nem. Aztán elment. Az utcánk végén lakik egyébként az illető. Mesélte, hogy legutóbb, a harmadik szomszédjának a padlására vitte az anyamacska a kismacskákat. (Azt mondjuk nem értem, hogy mért nem ivartalaníttatja.)
Azért jó lett volna ha elviszi a macskáit. De gondolom, ha a kicsik már elég nagyok lesznek és nem adok nekik enni, akkor maguktól hazamennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!