Mostmár örökre porcióznom kell a kajáját?
Sziasztok!
Mióta kiherélték a cicámat, porcióznom kell neki az ételt, mert egyben befalná az egész napi adagot.
Ivartalanítás előtt, fokozatosan csipegette el egész nap.
Az lenne a kérdésem, hogy akkor ezentúl már örökké 5 adagban kell adnom neki a kaját. Azt szoktam h amikor kér, adok neki egy kicsit, azt megeszi, pár óra múlva megint kér...stb. Viszont jó lenne ha egy idő után megint elé tehetném az egész napi adagot, mert pl ha nem vok itthon, van h 12 órát is koplalnia kell- nem mindennap megyek el ilyen sok időre de előfordul.
Köszi a válaszokat!
Plusz azért is fontos lenne, mert ha mi elutazunk, akkor etetni szokott feljárni a barátnőm, aki játszik vele, ad neki konzervet és feltölti a száraz tápos tányérját egy napi adagjával, így viszont nem tudom mi a teendő.
Semmi baj azzal,ha egyszerre adod neki a napi adagot, bár jobb lenne kétszer etetni, reggel és este.
Teljesen felesleges 5-ször ennie.
És helytelen volt a gyakorlat,hogy előtte hagytad, nem jó ha ott áll a kaja.
A napi ötszöri etetést túlzásnak érzem, elég lenne a háromszori. Olyan időpontokban, amiket rendszeresen be tudsz tartani.
Egyébként, cak hogy megvigasztaljalak az ezzel járó maceráért: én havi 2 estémet áldozom arra, hogy kaját készítsek (és igen: porciózzak) az enyémnek. Hogy a legjobbat ehesse, mert: megérdemli.
A macska szeretei a rendszerességet, de ha nem kövér a macskád, ne féltsd az alkalmankénti koplalástól.
Olvastam valahol, hogy menhelyi vadmacskák (kicsiktől a nagymacskákig) önként beiktatnak heti egy böjti napot. Akkor talán nem árthat a házimacskának sem egy kis koplalás. Ha nem kövér macska, talán még jót is tesz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!