Május 1. -én fialt a macskám 3 kiscicát mind meghalt. Most megint vérzése van a macskámnak és egyfolytában nyávog kicsi hasa is van. Mi lehet a baj?
nem vagyok tenyésztő.. szimplán imádom a macskáimat..
semmi baja nem volt ezen felül a cicámnak.
:p és ekkor is kikezeltettem, bele is bolondultam volna, ha elpusztult volna.. :(
nade, miért is vagyok felelőtlen? mert nem miskároltattam ki?
A többi cicának vagy gazdája lett vagy megtartottam..
És mindnek gondját viseltem, viseltük.
Sajnos mult idő, mert az utolsó fia van meg jelenleg. + 2 tesója ismerősnél, azok is fiúk.
Mentettem meg macskát szemüregi műtéttől is, 2 orvost hívtam lábtöréshez , mérgezés - sorra pusztultak a macskák az utcában.. amit eltudsz képzelni minden volt..
mindig mindenre figyelek és ha legkisebb esélyét is látom.. Doki!
Befogadott macskámnál (azóta nagymamámnál van) volt gond 1x.. szintúgy szülésnél.. bent maradt egy kiscica, de nem lázasodott be és semmi extrémet nem láttunk rajta.. másnap kezdődött.. szabályosan kimaszíroztuk belőle a kiscicát.. zöld lé stb jött mellé..
az összes szomszéd városbeli orvost riasztottam, valaki jöjjön, mert nagy a baj.. persze hétvége volt..
nagy nehezen egy doki rászánta magát.. na itt miskárolás lett a vége, mert másként túl se élte volna.
de hogy konkrétan miért történt, azt nem tudom a mai napig.
jelenleg 2 fiú cicám van, az első anya fia illetve a befogadott fia :)
Tudod,kedves előttem szóló,minden menhely tele van macskákkal.Minden egyeskölyök,akineka születését meg lehet akadályozni segítene ezeken. Akkor az ismerőseid eze közül menthettek volna meg egyet-egyet.
Tehát azzal, hogy elleted az állataidat, elveszel egy helyet ezektől a macskáktól.
A másik dolog, mennyi idős a macskád?
Egy ivartalanított macska,18-22 évig él.
Akik elletve lesznek évente,azok talán 6-7 évig. Nem mindegy.
Úgy érted, hogy azok a felelős állattartók, mint mi, hogy esetleg 1x, max. 2x "elletjük" a macskáinkat és szereteben, családi körben gondoskodunk róla, ezt hogy képzeljük, s ezek a kölykök mit gondolnak magukról, hogy szerető gazdára lelnek, mert hogy a vemhesen utcára dobott macskák kölykei elsőbbséget élveznek???
És nekem vagy másoknak kötelességük lenne olyan cicát magához venni, amelyikben azt sem tudjuk, milyen betegség lappang és mivel fertőzi meg a már meglévő állatainkat, neadjisten gyerekeinket, ill. vadak, meg sem lehet esetleg fogni őket?
Mindezek ellenére mindkét cicám utcáról mentett, szóval nehogy már azt mondd, hogy nem lehet saját kiscicám, ha úgy tetszik?!
hehe, te jól érzed magad?
Mi közöm nekem a többi idegen macskához?
Az volt felelőtlen, aki nem gondoskodott a macskája kölykeiről vagy az ivartalanításukról, illetve az, aki kidobálja az állatait és nem gondozza.
Ne szüljek én se mert tele van az árvaház vagy mi???
És itt halkan megjegyzem , hogy a harmadik gyermekemmel vagyok félidős :)
Gondolkozz már egy kicsit.. :(
A gyerekemnek elmagyarázom,miért nem babázunk állatokkal,meg fogja érteni és fel fog nőni enélkül az élmény nélkül is.
Ha erre lesz kíváncsi,van elég tévéműsor,gyönyörködhet benne.
Én is felnőttem úgy,hogy nem bámultam,tapogattam kölyökmacskákat,nem érdekes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!