Ez igaz? Normális dolog ha.
Azt hallottam, hogy amíg a kiscicák szeme nem nyílt ki addig nem szabad simogatni, megfogni. Ez tényleg igaz?
Ja és amíg nincs nyitva a cicák szeme normális az, hogy csipás?
Ha pedig már kinyílt a szemük, akkor milyen oltásokat kell beadni nekik?
Miért kellenek a kiscicák? Mit csináltok velük?
tele van az összes menhely kiscicával, akinek kell inkább onnan hozzon.
Ne szaporítsátok csak úgy a macskákat
jobb lenne, ha a rokonok barátok hoznának a menhelyről.
menhelyenként 2-300 cica van bent.
és minden macska akit te elletsz ezektől veszi el a gazdát. Arrólnem is beszélve, hogy ivartalanítva élne 18-22 évet, így meg fog hatot. Ha szerencséje van.
nyuszifül,
1 nőstény macska évente 2* fial, átlag 5 kölyköt...ha azt vesszük, hogy ebből mondjuk 3 nőstény 8a kandúrok is szaporodnak persze, csak nem nálatok)...akkor
1 fialásnál van 5 kölyök
2. nál a nőstények mindegyikének születik 5 kölyke, az 4*5, azaz 20 macska + a meglévő 6 = 26
3. fialásnál már van 16 nőstény macskád mindegyiknek lesz 5 kölyke 16*5= 80 kismacska + a meglévő 26 ...vagyis másfél év alatt van 106 macskád kb
4. fialásnál 64 nőstény macskád van 64*5 kölyök + a maradék 106, összesen 530 macska 2 év alatt
folytassam? pedig azt még nem is számolom, hogy a kandúrok hányszorsan potyogtatják az ivadékokat
mit mondott az orvos?
2 nőstényből simán lesz több ezer kismacska pár év alatt
a fenti számolás ugyanis 1 nőstény macskára vonatkozott
ma nem elérhető, holnap újra próbálom.
ja igen-igen. lehet annyi. ha meglesznek a kicsik akkor lehet, hogy ivartalanítsuk, csak lehet hogy nem lesz annyi mánink. a kutyánk egy hete elszökött amúgy. ja és benti cica, ami nem tud megszökni az hogy lesz megtermékenyítve, vagyis értitek. ezen gondolkozom egy ideje?:S
ha még nincsennek meg a kölykök, akkor most is el lehet vinni ivartalanítani a nőstényt
én tavaly 3000-ért ivartalaníttattam a talált macskát (ez 50%-os ár, a másik felét a Cirmos Cica Alapítván /tataiak/ fizette)...de max 10ezerből megvan, ha nem valami extra pesti helyen csináltatod, de vemhesen többe kerül valamivel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!