Ha cicát tart az ember 100%, hogy elkepja a toxoplasmosyst?
Sok ember úgy esik át a betegségen, hogy észre sem veszi, netán enyhe megfázás-szerű tünetei vannak és nem is gondol arra, hogy ez lehet a háttérben.
Én két macskát tartottam lakásban, soha nem volt komoly bajom tőlük.
Ja igen, a harmadiknak is igaza van!
2. vagyok
Rengeteg a tévhit ezzel a dologgal kapcsolatban. Először is: még a fertőzött macska is életében egyetlen egy időszak alatt üríti a kórokozót, méghozzá a fertőzés után kb. 10-14 napig UTÁNA SOHA TÖBBET!!! Ha (tegyük fel a példa kedvéért) pont ebben az időszakban van is a macskád, KIZÁRÓLAG a következő módon tudsz megfertőződni tőle:
1. Ürítés után aszalod 1-2 napig a székletet, hogy a tojás beérjen (nem fertőző képes közvetlenül ürítés után, állnia kell)
2. Ezután PUSZTA KÉZZEL megfogod a macskaszart.
3. A szaros kezedet kézmosás nélkül a szádba veszed....
Ebből azt hiszem mindenki számára egyenesen következik, hogy a toxoplazmózist igen-igen csekély, gyakorlatilag elhanyagolható számban kapják el az emberek közvetlenül azoktól a szerencsétlen macskáktól. A leggyakoribb fertőzési forrás a nem kellőképpen hőkezelt hús és a mosatlan zöldség, gyümölcs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!