Miért lett ilyen a macskánk?
öreg! tipikus házsártos öreg :) édes lehet :)
tudom, hogy kölyökkora óta tart, írtad.. lehet ő szimplán ilyen.
Magának való és magányt szerető. egy emberben bízik meg csak. az idős kor meg még rátesz.. :)
el kell fogadni ilyennek.
16 év? szép kor. remélem még sok hosszú éve lesz egészségben! :)
Nekem is 16 körül volt a gyermekkori cicám mikor elment..
és nem az öregség volt a baj, hanem egy daganat, menthetetlen volt :(
Ez érdekes..mert tényleg akkor szokott ilyen előfordulni, mikor sok mindenen átment már, bántották és hasonló.
Mamámnak volt ilyen befogadott cicája,h én féltem ott lenni szabályosan :), volt,h nem mertem felkelni az ágyból, mert kitudja hol van a földön, és épp nem tetszik neki h átlépek rajta megharap.
Az is olyan volt,h amíg neki tetszett, engedte magát simogani, dorombolt..de mikor elege lett fogta magát és karmolt,harapott.Nem egy hálás.. :)
Mondjuk, a szomszéd házból jött át hozzánk, még a gazdája át is jött néha, fizette a dolgait,de furcsa volt mindenesetre,tuti,h azt a macskát bántották ott..
(már egyébként nincs meg)
Az enyém meg hát pont ellenkező, azt akkor nyúzom amikor csak akarom :) sosem harapna vagy karmolna meg, még akkor sem ha épp halálra van szeretgetve:)
20/L
Üdv.
szia!
Szerintem ez azért van sok esetben mert a cica úgy érzi ő a főnök te meg a szolgája, avgy megtürt személy.Ezért is veszi a bátorságot hogy karmoljon,fújjon, vagy harapjon.Sok esetben ez azért van mert vagy kinti cica volt és úgy fogadtuk be vagy mert már kiskorában úgy neveltük h mindent megengedtünk neki:)
Az nem bántja akit tisztel!
Szerintem mivel már idős nem hiszem hogy tudsz javítani a helyzeten, de ha nem félsz tőle, és probálsz nyitni felé,lehet hogy változhat a helyzet!
Remélem segítettem !
Egy lakásban élsz vele? Ha igen, akkor egy "simogatás hadjárat" talán segítene: amikor elmész mellette, simogasd meg lágyan egyszer, aztán menj tovább. Ha már hozzászokott, akkor is kaphatja az egy simit, amikor alszik.
Én ezt csináltam a miénkkel, amikor még tartózkodó volt, és végül az anyjának fogadott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!