Mit csinálhatunk a macskával, hogy ne bántsa a környező fákon élő madarak fészkelt/fiókáit?
semmit, a macska egy szabad állat nem tudod megakadályozni, hogy ne vadásszon, a vérében van. Elköltöztetni meg úgysem tudod a madarakat.
Ő ezt nem gonoszságból csinálja, csupán ösztön
Sajnos nálunk sem volt maradása se a madárkáknak, se a kedves kis gyíkoknak, békáknak a cicák miatt.
Nem nagyon lehet vele mit csinálni, max. ha bezárod a házba.
Egyébként annyi jó hírrel szolgálhatok, hogy ahogy idősödnek felhagynak ezzel. Legalábbis nálunk a az idős, de még a felnőtt macskák sem csinálnak már ilyesmit. Itt van a fészek, tavaly is benne voltak a kismadarak. Nem érdekli a macskákat. Egyszer télen láttam, hogy kapaszkodik a vékony ágakon és próbálja megközelíteni, de felhagyott vele. Nem is értem mit akart, hisz akkor nem volt lakója a fészeknek. :)
Ja és egyébként a macskák nálunk nem fognak egeret, az egerek ott szaladgálnak nagy nyugodtan a fákon. Úgy értem tüzelőn, nem élő fán.
Madár és vakond a trendi....
Ha tudsz, készíts tüskés gallyakból gallért azoknak a fáknak a törzsére, amelyikeken a madarak fészkelnek.
Én ezzel védem a hülye macskámat, hogy fel ne másszon olyan fákra, amikről aztán nem tud lemászni. Ha jól megcsinálod a gallérokat, nem tud felmászni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!