Hogy etessem meg a cicámmal a tablettás gyógyszerét?
Az én macskám elég éhenkórász.
Úgy adom be neki a tablettát, hogy én eszek egy virslit, és amikor már megőrül, hogy ő is kapjon, akkor egy falatkába benyomom a gyógyszert, és előtte mozgatom, aztán ledobom.
Annyira felhecceli magát addigra, hogy gyakorlatilag rágás nélkül lenyeli.
Amúgy is hajlamos röptében elkapni, ami leesik, hátha nem neki szántuk, úgyhogy nem feltűnő.
Különben egy-két alkalom után tuti nem lehetne már átverni.
:)
Mi úgy is csináltuk, hogy betekertük egy törcsibe, vagy takaróba és így csak a feje látszott ki. Így egyedül is megy, nem fog ellenkezni (annyira), berakod a szájába és várod, hogy lenyelje. Addig ne engedd el.
Ez a virslis tetszik, de van olyan macs is, akinek nem lehet becsapni az orrát :)
mi úgy csináltuk,h. mikor már következett az etetés, tehát már éhes volt, egy kis darab kajába beleraktuk a tablettát, és először csak azt a kicsit adtuk neki. ha azt megette, akkor kapott több kaját. először a rendes adagból nekünk se ette meg, de így igen.
meg nekünk engedte azt is,h. a szájába rakjuk. mikor összezárod a száját, az orrára kell egyet fújni, és úgy automatikusan nyel egyet.
Mi úgy adtuk be neki, hogy porrá törtük a tablettát, és rákentük a port egy szelet csirkemellsonkára, azt pedig apró cafatokra téptük. Így nagyon szivesen megette. De monjuk az állatorvos is azt mondta, hogy ez nagyon humánus módszer, de sajnos nem fog minden gyógyszerrel működni. Ami nagyon keserű, azt nem fogja megenni. Sajnos beigazolódott. Volt egy olyan keserű gyógyszere, amit nem evett így meg. De ahhoz adott az állatorvos eg olyan eszközt, mint mondjuk egy fecskendő, amivel két ember közreműködésével be lehet adni a macskának a gyógyszert.
Kérj tőle, biztos neki is van. Tényleg olyan mint egy fecskendő, a végébe be lehet fogni a tablettát. Az egyik ember lefogja a macskát, különös tekintettel az első lábaira. A másik egyik kezével kinyitja a macska száját, másik kezével a "fecskendőből" a macska szájában olyan mélyre teszi a gyógyszet, hogy onnan már csak lenyelni tudja.
Én így csináltam:
Lefogtam a cicát a trakójánál, hanyat fektettem. Közben a másik kezemmel a szája oldalánál betömtem a szájába a gyógyszert. A nyelve tövéig, ameddig csak éppen sikerült.
Majd gyosrsan kihúztam a kezem, és befogtam a cica száját. Fontos, hogy nem szabad tú hamar elengedni, hogy biztosan lenyelje. Ha lenyelte adj neki jutalomfalatot, hogy valami jót is kössön hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!