Egy macska átlagosan hány évet él?
Az függ attól is, hogy milyen fajta macskáról van szó. Nekünk az állatorvos mondta, hogy a sziámik a leghosszabb életűek a macskák között. Ők átlagosan 20 évet élnek. Gondolom, a perzsa macskák a tömpe orr miatt rövidebb ideig élnek, mint a kutyáknál a boxer, bulldog stb. nyomott orrú fajták. A házi macskáknál gondolom, nagyon nagy a szórás.
Persze függ attól is, hogy hol él a cica. Kertben, forgalmas út mentén, sok kutya van a környéken. Ugye ezek a tényezők nagyban hozzájárulnak a cicák korai/idő előtti halálozásához. Függ attól is, hogy milyen tápot eszik. Minél jobb minőségű ételt eszik, milyen oltásokat kap stb.
Ha cicát szeretnél tartani, előtte érdemes lehet állatorvos tanácsát kérni, hogy hogyan lehet a lehető legideálisabb körülményeket teremteni egy macseknak.
Megkerestem a beírást. Kutyára írja, de macskára is tökéletesen igaz:
"Én azt vettem észre, hogy ezek a kutyák "gyorsabban öregszenek". Elhozzák oltani, bediktálják hogy 8 éves. 1 év múlva újra jönnek, akkor a kutya 10 éves. Fél év múlva meghal, és akkor már "most lett volna 13"
Az eredeti oltási könyv alapján meg kiderül, hogy a kutya még csak középkorú volt...
Nahát így gyártják a legendás falusi 12-17 éves kutyákat. Hogy is élhetnének eddig nyers csirkefejen és kenyéren? "
Az elso kutyam 16 evasen halt meg. Tuti biztos, mert egyszerre szuletett velem a sajat koromat meg csak tudom.
EGY FALUSI.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!