Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Húzza a cicám a fenekét a...

Húzza a cicám a fenekét a szőnyegen. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tegnap előtt óta nálunk van egy kb. 4 hónapos nőstény cica, aki az utcáról tévedt be, és nagyon maradni akar.

Volt már cicám, de ilyet még nem csinált:

Kapott tegnap nyers kacsaszívet, ma este pedig már rendes konzervet vettem neki. Még mielőtt az utóbbiból evett volna, gyorsan berohant a szobába körülnézni, elkezdte nyalni a fenekét, majd egy kb. 20cm-es csíkot végighúzott, aminek egy kis fekete nyoma maradt a szőnyegen. Tegnap még ilyet nem csinált, sőt, velünk aludt az ágyba, mert szép tiszta, igényes kismacska. Mitől lehet? Férges lenne, vagy hasmenés?

2011. ápr. 10. 23:47
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
01:58: Nehéz elhinni, de tényleg, tiszta. Mivel rendkívül emberbarát, úgy tippelem, hogy nem rég került utcára.
2011. ápr. 11. 06:18
 12/21 anonim ***** válasza:
Nem kell ahhoz szutykos kis vakarcsnak lennie. Az állatorvosunk mondta, hogy a macska férges és kész, ezért kell rendszeresen féreghajtani őket. És nem egy 60éves doki.
2011. ápr. 11. 10:23
 13/21 anonim ***** válasza:
macskának mióta van bűzmirigye??? kb 15 éve vannak macskám, de nem hallottam még soha h lenne neki :D:D:D:D:D
2011. ápr. 11. 13:55
 14/21 anonim ***** válasza:
Hát pedig van neki..:) Vagy hogy a fenébe hívják.. szerintem így! A farka tövénél van, normál esetben észre sem veszed, de ha begyullad, akkor az elég kellemetlen problémákat okozhat neki. Állandó kezelés lehet szükséges, vagy műtét.. Vannak macskatípusok, amelyek nagyon is hajlamosak rá!
2011. ápr. 11. 14:04
 15/21 anonim ***** válasza:
2011. ápr. 11. 14:06
 16/21 anonim ***** válasza:
53%

13:55

Hát pedig van. És egész pontosan a s*gglyukuknál, kétoldalt. Normál esetben tényleg nem látszik. Ha megfelelően ürül, akkor valóban nem is tudja az ember hogy ott van.

Egyébként az én egyik cicám puszta "neveletlenségből" törölt így feneket wc-zés után, amikor még kicsi volt. És nem volt férges. Rá lett szólva mindig, és megtöröltem neki nedves vattával. Most már nagyobb, és nem csinálja.

Ettől függetlenül persze minden valószínűség megvan rá hogy férges, hisz az utcáról jött. Az hogy "minden macska férges", hülyeség... Egy lakásban tartott, ápolt állat nem valószínű hogy férges, és nem is kell féreghajtani rendszeresen, hacsak nincs valami erre utaló jel (pl féregszelvények a székletben).

A kijárósakkal persze más a helyzet, mert azok elfogyasztják a férges rágcsálókat, madarakat, fertőzött kóbor állatokkal találkoznak, stb.

2011. ápr. 11. 17:07
 17/21 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy, ahogy a betegséget a cipőd talpán a bentlakónak is mindent szart hazahozol, márpedig az lefekszik a földre, utána meg a nyelvével mosakszik meg.

Menj el egy állatorvoshoz, nézd meg a falon a tájékoztatókat, vannak jó gusztustalanok is, hogy milyen férgeset szart a kutya/macska a féreghajtás után, függetlenül, hogy előtte, nem mutatta a férgesség jeleit. Nem azt mondom, hogy spagettit fog szarni mindig, de van benne féreg. Szelvények a macska szarban? Aham, az egy fajta. De nem csak galandféreg lehet ám benne.

2011. ápr. 11. 20:33
 18/21 anonim ***** válasza:
48%

Hát figyelj, 22 éve tartok (benti) macskákat. Évente 1x féreghajtok a biztonság kedvéért. Soha nem jött ki féreg. Pedig van már köztük 15 éves macska is, akit én neveltem fel.

Ezt a "behozod a cipőd talpán" kezdetű mesét egy kalap alá veszem a "wcből felszálló, fogkefére kerülő ürülékkel", meg a "brit tudósok megállapították" kezdetű marhaságokkal, és a "tisztaságmánia" cimszó alá rendszerezem. Persze mindenkinek szíve joga féreghajtózni, sőt, bizonyos esetekben kell is. De azért nem orrba-szájba.

2011. ápr. 11. 21:19
 19/21 anonim ***** válasza:
Nálatok állatkereskedésben árulnak féreghajtót??
2011. ápr. 11. 22:19
 20/21 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy látod. Nekem olyan is volt, hogy férget HÁNYT tehát 100% hogy volt benne, hajtás után meg semmit nem láttam a végtermékben.
2011. ápr. 11. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.