SOS Ha kullancsnak beletört a feje a macskában, akkor mi a teendő? Olajjal, vagy krémmel ki lehet szedni? Ha holnap tudják csak dokihoz vinni az már késő? És az orvos ki tudja szedni?
Hát az attól függ. Nem az a lényeg, hogy beletört a feje, vagy beletörik a lába hanem, ha sokat kínozzák a kullancsot és csipesszel megnyomkodják a potrohát ( mivel abban tárolja a mérgét ), akkor fogja kiadni a mérget. Tehát ha nem nyomkodtátok és nem kínoztátok a kulit, akkor semmi baj nem lesz, ha benne marad a feje. De ha nem így lenne, akkor szerintem vigyétek el orvoshoz. És szerintem nem lesz késő holnap. De ez csak az én véleményem. De mást úgy sem lehet tenni. :S
Sok szerencsét!
Már tökmindegy, akár bent is hagyhatod, már teleköpte a macskát méreganyaggal, szóval vagy megfertőződött, vagy nem, de a fej kiszedése ezen nem változtat. Azért egy csipesszel kiszedheted, hogy ne gyulladjon be, de az nem sürgős.
Amíg tünete nincs a macskának, addig meg igazából feleslegesen viszed orvoshoz, nem tud vele mit kezdeni. Figyeld nagyon, ha bármi gyanúsat észlelsz, akkor vidd dokihoz, de azonnal.
A kullancsot egy gyors mozdulattal kell kiszedni, hogy ne legyen ideje a nyálát beleköpni az állatba. Kullancskiszedő csipesz/kanál párszáz forint, megéri beszerezni.
Az ecetes vatta biztos módja annak, hogy a kullancs a szenvedéstől teleköpje az állatot a nyálával, amivel terjeszti a betegségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!