Perfeckt Fit macskaeledelről mi a véleményetek?
Igen, ez érdekes, nekem csak Whiskas-t eszik a cicám (fiú macsek), egyszer próbáltuk a Perfeckt Fit-et, de meglepő módon azt nem ette meg. Bár lehet, hogy rossz ízt választottam...? Nem tudom.
Viszont a Whiskas-ban nagyon jó tápanyagok vannak, az állatorvos azt mondta, bámulatosan szép macskám van, ritka az ilyen, csupa izom és gyönyörű a bundája :-)
Whiskasban jó tápanyagok vannak??? Ezt eddig itt még senkitől em hallottam! :D Ha megnézed az összetevőit, akkor nem gondolom hogy egy 4%-os hústartalmú, gabonás meg mit tudom én milyen ízfokozókkal telenyomott kaja olyan hú de jó :) A macskáknak nincs is szükségük gabonára... ők ragadozók. Ha megnézel esetleg egy Royal Canint abban nincs gabona sem, és semmi E vagy ízfokózó és sokkal kevesebb is elég belőle.
Válasz a kérdésre:
A Perfect Fit valamivel jobb mnt a whiskas 24-26 %-os hústartalommal. Én ezt jobban ajánlom mint a többit, mert úgy gondolom, hogy ez a nem olyan gazdag embereknek is megvehető táp és nem szennyet eszik a cica.
A jó macskakaja olyan, hogy ha bottal megpiszkálod, elszalad.
Ilyet nem kapsz a boltban, de azért vannak fokozatok. Létezik pár olyan táp, amit valódi húsból, minimális hőkezeléssel, a természetes tápanyagokat minél inkább megtartva gyártanak, kerülve a növényi anyagokat.
No, a perfect fit az nem ilyen. Ahogy nézem, a másik véglet: maximális sterilizálás (mindenféle "hús" belefér), utánvitaminozás, jó sok olcsó, növényi fehérje.
Lehet, hogy szeretni fogja a macskád (ha pont olyan ízfokozó van benne, amire bukik), lehet az is, hogy jól fog kinézni tőle, mert végülis minden olyan tápanyagot tartalmaz (legfeljebb szintetikus, denaturált formában), amiről ma úgy tudjuk, hogy kell.
De túl sok olyan "macska civilizációs betegség" van manapság, aminek nem tudjuk a kiváltó okát. Bélgyulladás, diabetesz, húgykő és társai.
Fontold meg, hogy inkább valami természetesebbet etess. Némelyik még olcsóbb is, mint a marketing csinálta "prémium" tápok.
Volna itt még más is: a nagy, tradicionális "főzzük szét a dögöt" gyártók sorban buknak el azzal, hogy mérgező/súlyosan egészségkárosító macskatápot tolnak ki a gyárkapun.
Az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság weblapján megtalálod az érintett márkák listáját:
Szerintem, ha jót akarsz a macskákat, ezeket a tápokat ne vásárolj, mert a minőségbiztosításuk a lehető legdurvábban leszerepelt. (Ne tévesszen meg, hogy a Perfect Fit nincs köztük, a gyártója a Mars Inc. számos más márkával szerepel).
Szóval: keresd a "nagy hiányzót". Na jó, elárulom: Orijen, Acana. Ők még nem mérgeztek táppal macskát.
Az én cicám nem szereti az Orijent :S Én is azzal próbálkoztam először. De annak olyan magas a fehérje tartalma, meg sok benne a gyógynövény ( ami persze nem rossz:)), de az én cicóm nem ette... Így most átáltunk a Royal Caninra mit sokkal jobban szeretnek a cicáim.
Én Orijant akartam, de nem én döntöttem :))))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!