Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macska mennyire ragaszkodik...

A macska mennyire ragaszkodik az "emberéhez"?

Figyelt kérdés

Mennyire hűséges?

Azért írtam azt, hogy az emberéhez, mert én úgy gondolom egy macska túl szabad állat ahhoz, hogy gazdája lehessen bárki. (Ezen senkivel sem fogok vitatkozni, szóval akik kötekednek süket fülekre találnak.)

2011. márc. 31. 09:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Szerintem eléggé ragaszkodik a gazdájához,talán nem annyira,mint egy kutya.Az én cicusom(3 éves sziámi nőstény) ha nem alszom otthon,a szüleim mesélik,hogy keresni szokott,rajtuk is keres,és az egész éjjelt végig nyávogja, a házban össze-vissza járva.
2011. ápr. 1. 15:44
 12/12 anonim ***** válasza:
Attól függ. Minden macska más és más egyéniség és sokat számít hogyan nevelkedett. De vannak olyan fajták amelyek különösen emberközpontúak, mint például a burma. Nem kifejezetten egy gazdához ragaszkodik, min t egy kutya, hanem tkp. bármelyik emberhez, akit megszokott. Úgy is nevezik, hogy embermacska. Nem is szabad kiengedni csavarogni, mert nincs meg benne az ösztönös félelem az embertől, kutyától és az autóktól sem fél, ezért veszélyes szabadon tartani, mert nem menekül. Viszont csakis olyannak ajánlható, akit nem zavar, hogy állandóan testi közelségben akar lenni a családtagjaival. Órákig képes sálként a nyakad köré tekeredve szundikálni, de láttam már olyat, akinek biciklizés közben a vállán kapaszkodott. Nem való mindenkinek, de akinek ez bejön, semmihez sem fogható élmény vele együtt élni.
2011. ápr. 11. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!