Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macskámnak állandóan sebes...

A macskámnak állandóan sebes az álla, ez mitől lehet?

Figyelt kérdés

Lakásban tartott macskáról van szó, nem jár ki soha, és nem érintkezik más állatokkal.Egy ideje észrevettem, hogy alul, a jobb oldalon, oldalt van egy seb az állán.Először azt hittem, vakaródzás közben sérült meg, és vártam, hogy elmúljon, de most már kettő kis seb van egymás mellett ugyanazon az oldalon.Gondoltam arra, hogy esetleg hosszú a foga, kilóg, és felsérti a bőrét, de megnéztem, és nincs szó ilyesmiről.

Valaki esetleg tapasztalt már hasonlót a macskájánál?Nem tudjátok, mi lehet az oka? Esetleg ismertek olyan megbízható honlapot vagy internetes fórumot, ahol megkérdezhetnék egy állatorvost, és válaszolna is rövid időn belül?

Köszönöm a segítséget!

2011. márc. 28. 20:02
1 2
 1/15 anonim válasza:
szia! Lehet hogy atka
2011. márc. 28. 20:13
 2/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom, a cicád mennyi idős, az enyémnek kb. 3 hónapos korában volt ugyanilyen jellegű problémája, szintén lakásban tartott macska. Állatorvoshoz forduljatok mindenképpen, mi sokáig halogattuk, azt hittük, majd szépen lassan begyógyul, de csak rosszabbodott. Elmentünk, és kiderült, hogy bőrfertőzést kapott, doki azt mondta, ez még származhat az alomból is, ahogy játszott a testvéreivel. Szépen lekezelte neki a sebet, meg adott neki antibiotikumot injekció formájában, plusz még egy krémet is kaptunk amivel naponta 2x kenni kellett (reggel és este). Na meg persze figyelni, hogy ne vakarja. Javaslom, hogy menjetek minél előbb, mi nem tettük meg, és emiatt háromszor mentünk vissza (Három kezelés + három injekció + három adag krém) Bár a dokink nagyon korrekt és rendes, ingyen csinálta.
2011. márc. 28. 20:14
 3/15 anonim ***** válasza:
Képet nem tudnál feltenni? Mivel eteted?
2011. márc. 28. 20:14
 4/15 anonim ***** válasza:

Nem bolhás? Attól, hogy nem jár ki, még lehet bolhás, te is beviheted a lakásba. Az enyémeknek ott szokott összegyűlni a bolhakaki és kivakarják az egész állukat.

Mindenesetre szerintem ne honlapokon érdeklődj, látatlanba senki nem fogja megmondani mi a baja. Inkább vidd el igazi dokihoz.

2011. márc. 28. 20:16
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!4 éves nőstény macska,és elég izgága, úgyhogy nehéz lefotózni, de megpróbálok csinálni egy makrofotót valahogy az álláról.

Bolhái 100%, hogy nincsenek.Remélem sikerül a kép...

2011. márc. 28. 20:22
 6/15 anonim ***** válasza:
Nem válaszoltál arra mivel eteted. Azért kérdezem, mert pont vagy 2 hete sebesedett ki az én cicám álla is, és úgy néz ki hogy a tápjával van probléma, már többen panaszkodtam ilyen tünetekre.
2011. márc. 28. 20:24
 7/15 A kérdező kommentje:
Igen, ne haragudj, elfelejtettem: Friskies száraz tápot, Purina One ivartalanított macskáknak készült száraz tápot, és Kitekat alutasakos eledelt eszik, plusz időnként nyers csirkehúst, májkrémet, kenőmájast, felvágottat, virslit, parizert és nagyon ritkán kap egy kis tejet.
2011. márc. 28. 20:31
 8/15 anonim ***** válasza:
Nekünk idősebb cicánknál volt ilyen, nem múló és terjedő sebek az állán. A doki szerint lehet atka is, érdekesnek tartotta az apró fekete pöttyöket a szőre tövén. Amíg nagyon sebes volt betadine-nal kellett kezelni,(de nem sokáig, mert az nagyon kiszáríthatja a sebet és környékét)majd pedig Cortizeme krémmel kellett kenegetni. Szépen elmúlt. A Cortizeme állatpatikában kapható, de biztos ami biztos, azért a doki is nézze meg..
2011. márc. 28. 21:17
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Hmm, az én cicám más tápot eszik, szóval akkor nincs összefüggés. Az ő sebe úgy nézett ki, hogy teljesen eleven, vörös lett a bőre az állán, és a szőre is megritkult rajta valamelyest. Aztán elkezdett gyógyulni a seb, és neki is tele lett apró fekete pöttyökkel a szőre töve. nekünk a doki azt mondta vitaminhiány, amit azért nehezen hiszek, mert prémiumtáppal etetünk, de adott rá egy bőr és szőrtápláló olajat, ami mégis hatásosnak bizonyul. Dermafit Cat a neve. Esetleg jó lehet még a Dermoscent Essential spot on is. Ha viszont bakteriális fertőzés/gomba/élősködő okozza a sebet, akkor a Surolan lenne rá jó, de ehhez mindenképp látnia kéne orvosnak.
2011. márc. 28. 21:34
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!! Sikerült két képet készítenem, nem annyira jó a minőségük, de azért látható a probléma:

[link]

[link]

Az egyik most elég eleven,szerintem lekaparhatta a sebet. Eddig csak egy volt, ma vettem észre, hogy kettő van az állán.Ha minden kötél szakad, állatorvos lesz a vége.

2011. márc. 28. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!