Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ivartalanítás utáni időszak -...

Ivartalanítás utáni időszak - mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Április közepén visszük ivartalanításra a nőstény cicámat. A műtét után várható nála rosszullét? Illetve általában mikor kell menni varratszedésre? Tapasztalatokra lennék kíváncsi!
2011. márc. 27. 19:20
 1/3 anonim ***** válasza:
Az egyik barátnőm nőstény cicáját most ivartalanították pénteken és nagyjából mostanra kezd helyrejönni. Az ivartalanítás utáni első éjszakát átaludta, a következő napon még nem volt túl jó, nagyon keveset eszegetett és leginkább csak pihengetett. Mára már egészen jól van. Ez egy elég nagy műtét, kiveszik ilyenkor a petefészkeket és gyakran a méhet is. Elég nagy varratra kell számítani ami első ránézésre ijesztő lehet. 10 nap múlva kell vinni varratszedésre, addig a nyakán rajta kell lennie a gallérnak abban az esetben ha bántja a cica a sebet, egyébként nem muszáj. Az ivartalanítás előtt 12 órával nem szabad neki már semmit adni enni és a műtét után csak akkor ehet ha teljesen magánál van, stabilan jár. Ez egy rutin műtét, az esetek 99%-ban problémamentesen gyógyul, pár nap alatt felépül a macska. Macska függő is hogy melyik mennyi idő alatt áll talpra. Van amelyik már másnap szaladgál mintha mi se történt volna, de van amelyik 2-3 napig pihenget inkább. Figyelni kell rá hogy a műtét másnapján már egyen a cicus és figyelni kell a sebet is hogy nem-e fertőződik el, gyullad be. Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van még kérdés szívesen válaszolok!:) Ja azt elfelejtettem hogy a műtétet követő napon előfordulhat még hányás, ez az altató mellékhatása, nem kell aggódni miatta.
2011. márc. 27. 21:00
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod, nagyjából ennyire lettem kíváncsi :)

8000 Ft amúgy korrekt ár az ivartalanításért? Eddig ez a legolcsóbb, amivel találkoztam.

2011. márc. 28. 16:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem a 8000 nagyon korrekt nőstény cica ivartalanításáért. Láttam én már 20 000-es összeget is... De általában 12-16000 ft között szokott mozogni, legalábbis Budapesten.
2011. márc. 28. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!