Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak, h a cicám...

Mit csináljak, h a cicám abbahagyja az ágyra vizelést?

Figyelt kérdés
2011. márc. 21. 20:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Ne engedd az agyba...
2011. márc. 21. 20:16
 2/8 anonim ***** válasza:

Én is így jártam...egyszer odapisilt, és utánna mindig ugyanoda, gondolom a szag miatt. (nem volt büdös, de ő biztos érezte) A probléma csak akkor oldódott meg amikor kicseréltük az ágyat. (Szerencsére pont akkor kellett.)

Szerintem így kapartasd meg vele az almot, és akkor talán tudni foga hova kell :)

2011. márc. 21. 20:25
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Velünk is ez történt egyszer, mikor éjszaka nem voltunk otthon. Mikor hazaértünk tömény pisiszag várt minket. Egyszer csinált ilyet. Jól leszidtuk és tudta is, hogy rosszat csinált, mert elbújt előlünk, pedig nem bántottuk. Aztán kb 1 hétre rá próbálkozott az ággyal megint, hogy felmenjen rá, de spriccelővel (egy kiürült gliss cure-os hajsprés üveget kimostam és vízzel megtöltöttem) lefújuk őt. Ezt párszor megcsináltuk, azóta nem megy az ágyra. És le is szidtuk még akkor is, hogy tudja, hogy nem szabad. Az ágyat meg kárpit tisztítóval meg öblítős vízzel átmostuk, és sokat szellőztettünk.

2011. márc. 22. 09:46
 4/8 anonim ***** válasza:

Több oka lehet, hogy rápisil az ágyra...(területmegjelölés, idegesség...)

Lehet kapni állatpatikákban olyan spray-t, ami a macska pofahormonját tartalmazza. Olyan helyre nem pisil a macska, amit már megjelölt a feje hozzádörzsölésével.

[link]

2011. márc. 23. 13:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Ivartalanítsd!Az enyém ivartalanítás előtt összepisilt mindent.. A műtét óta pedig egyszer sem történt ilyen
2011. márc. 23. 17:46
 6/8 anonim ***** válasza:

Én magamba néztem, és rájöttem, hogy nem tisztítom már elég lelkesen az almot.

Véglegesen levettem a zárt alom tetejét, és sűrítettem a tisztogatást: azóta nem "tévesztett".

Szóval: büdösnek, és gusztustalannak találta már az almot, de elmondani nem tudta, hogy mi a gond, ígyhát ott jelezbe a problémát, ahol biztosan észrevesszük.

Életében vagy kétszer hányt is, és mindkétszer az ágyon kezdte. Szerintem ezt is azért ott, mert úgy gondolja, hogy az a mi törzsterületünk, tehát ha gondja van, és azt akarja, hogy tudjunk róla, akkor legcélszerűbb ott üzenni, mert biztosan hamar észrevesszük.

2011. márc. 25. 08:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Ergo: szerintem jó, ha az ágyra vizel, mert ez azt jelenti, hogy nem habitusává vált az összevissza vizelés, hanem neked akarja jelezni, hogy valami probléma van, és ha megszünteted a probléma okát, akkor megszünik az ágyra vizelés is.

Ez persze csak akkor érvényes, ha kifejezetten csak az ágyra vizel, máshova nem.

2011. márc. 25. 08:05
 8/8 A kérdező kommentje:
tisztítom neki az almot rendszeresen,oda is vizel meg ágyra is..
2011. márc. 25. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!