A macska meg tudja különböztetni a színeket?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem,mert négy tálkája van. Kék amiből iszik,piros amiben a hús féléket kapja,zöld amiben a száraz eledelt kapja és sárga amiben tejet vagy egyéb dolgokat szoktunk adni. Amikor a kezemben van a sárga edénye és meglátja,olyankor nem bír magával és szinte kéri,hogy adjam már oda neki hadd falatozzon,pedig mindig van előtte ennivaló. Tudom,hogy az állatok ösztönösen tesznek ezt, azt ,amazt és nem azért megy inni mert felismeri a kéket stb,de érdekes,hogy mindig tudja és felismeri ha az ő tálkáját veszem elő a szekrényből.2009. febr. 21. 23:52
1/3 anonim válasza:
Szerintem látnak színeket, de ez csak tipp.
Abból is tudhatja melyik az, hogy érzi az illatokat. Vagy más az alakja, vagy te árulod el neki a viselkedéseddel, esetleg a hangszíneddel, pl. akkor halkabban beszélsz hozzá vagy bármi.
:)
2/3 anonim válasza:
a macskák a kéket és a zöldet látják. a vöröset nem.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi hozzászólásokat.
Volt rá példa,hogy amikor nem volt a közelemben,elővettem halkan a tálkáját és csak tartottam a kezemben. Szólítottam,előjött,hogy mit akarok tőle,de amikor meglátta a tányért ahogy már írtam bírni nem lehetett vele. Amúgy a tányérok teljesen egyformák külsőre ,csak a színük más.
2009. febr. 22. 01:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!