Mennyi ido, amig meghal a cica, ha merget evett?
Tökmindegy lesz, hogy miért nem eszik, ha pár nap után belehal! Bélcsavarodása is lehet pl. Ha kemény a pocija, akkor gyanús, de az azt jelenti, hogy FUTÁS állatorvoshoz, akárkihez is! A kezeletlen bélcsavarodás MINDENKÉPP halálos, pokoli kínokkal.
Ugyanez vonatkozik a súlyos mérgezésekre is.
Ha szenved az állat, akkor azt a jó gazda nem tétlenül nézi...
Mindenképp itasd gyakran!20 percenként.
Ha nem tudod orvoshoz vinni, akkor is itatni kell. Akár kanalanként.
A tej minden másra is jó.
Ha kiment, akkor javul.
Ha meg akarna dögleni, akkor elbújna.
Ha lázas, adhatsz pici lázcsillapítót. Csak ki kéne deríteni, mi baja?
Szia!
Mindenképpen vidd el orvoshoz, ha helyben nincs normális doki, vidd el valamelyik közeli településre, persze ha van rá lehetőséged.
Ha 3 napja edte meg a mérget, akkor szerintem nem érsz semmit a tejjel, mert már felszívódot, én így gondolom laikusként.
Ettől függetlenül nyugodtan adhatsz neki tejet, mert van tápértéke, de melette mindenképpen adj vizet is, mert nekik az a folyadék és tényleg kiszáradhat.
Nekünk volt kutyusunk, aki napokig élt azt követően, hogy egette a mérget, az elején észre se lehetett venni, mindenképpen. Szerintem mutasd meg agy normális állatorvosnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!