Segítse-tek, lehet, hogy haldoklik a macskám - az állatorvos leghamarabb fél óra múlva lesz itt. Mi baja lehet?!
Amikor kimentem a teraszra kb. egy órája, láttam, hogy nem tud ráállni a bal mellső lábára. Be volt görbülve neki.
Bevittem a spájzba, hogy ne tudjon mozogni vele, és kértem időpontot az állatorvostól.
Fél órára rá megnéztem, mi van vele, és láttam, hogy a MÁSIK MELLSŐ LÁBA IS BEGÖRBÜLT, nem tudja hazsnálni, erősen zihál, a hátsó lábait mereven kitartja.
Mérgezés, mi lehet ez?
Nem sokat tudsz tenni. Meleget csinálj talán neki.
Ezt találtam, bár sokat nem érsz vele:
NÉHÁNY GYAKORIBB MÉRGEZÉS
ANYAG TÜNETEK KEZELÉS
Patkányírtó szerek vérszegénység, órákig vérző sebek, nehezített légzés vérátömlesztés, K-vitamin inj.
Növényvédő szerek (szerves és foszforszármazékok) nyálzás, hányás, remegés, görcsök Atropin inj. infúziók, nyugtatók
Hűtőfolyadék (etilén-glikol) bágyadtság, hányás, imbolygó járás, görcsök alkoholos infuziók, a heveny veseelégtelenség megszüntetése
Altatószerek (pl.Tardyl tabl.) imbolygó járás, később mély alvás infúziók, a légzés és a keringés támogatása
Azóta az oldalán fekszik, mert a mellsőkre nem tud ráállni, a hátsók meg (szerintem) görcsben vannak (mereven kitartja őket hátrafelé). Még nem olvastam ilyen tüneteket, két könyvem van róla, egyikben sem találtam.
Nem tudom, hogy vissza lehet-e még fordítani. Nem tudom, hogy mit él át. Nem tudom, mi lesz...
Zihál, de nincs hányás, nincs remegés, nincs nyálzás... Először azt hittem, hogy eltörött a lába.
Reggel nem volt baja, evett, stb. Nem tudom, azóta mi történhetett vele...
Az állatorvos sem tudott mondani így semmit...
Majd írd meg hogy mi volt.
Remélem nem hal meg.
Legyél mellette most, beszélj hozzá, szeresd. Remélem túléli, tudod, a macsekoknak 9 életúk van.
Írd meg, hogy mi lett a cicával, mit mondott a doki!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!