Miért dorombol a macska? Mi a volt a funkciója eredetileg a természetben?
Figyelt kérdés
2011. márc. 1. 11:15
1/5 anonim válasza:
Amikor kölykei vannak, akkor pl. azért dorombol, hogy így nyugtassa őket (amikor szoptatja őket, akkor is mindig dorombolnak). Több ötletem nincs hirtelen. :) De persze azt tudja mindenki, hogy így nyilvánítja ki a jókedvét, hogy jól érzi magát.
2/5 anonim válasza:
A macskafélék az elégedettségüket fejezik ki a dorombolással.
3/5 anonim válasza:
Ez lenne a funkciója a természetben? Hát ez érdekes! Én valami másra gondoltam.
4/5 anonim válasza:
Általában az elégedettséghez és a jó kedvhez társítják a macskák dorombolását. Kevésbé közismert, hogy a sérült, beteg, sőt még a haldokló macska is dorombol. Olvastam olyan véleményt is, hogy a dorombolásnak egyfajta nyugtató, fájdalomcsillapító hatása van, hogy a frekvenciája ugyanolyan, mint amivel például csonttöréseket is kezelnek.
Olvastam valahol egy olyan megállapítást is, hogy a dorombolás, mint kommunikációs elem, erőteljes érzelmekről árulkodik, ami lehet öröm, vagy fájdalom egyaránt. Nekem ez a megközelítés tetszik a legjobban!
5/5 anonim válasza:
Nekem van egy sziámi félém,az ha átakar ölelni,még turbékol és ugy fogja át a nyakamat.TURBÉKOL mint a galamb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!